Limbajul non-verbal îţi strică imaginea? Ce semne te dau de gol

1 73559 original jpg jpeg

Fie că eşti o persoană sensibilă sau nu, atunci când relaţionezi cu alţi oameni gesturile tale pot spune mai mult decât cuvintele pe care le rosteşti. Asta pentru că limbajul non-verbal transmite informaţii pe care ţi le-ai dori să le păstrezi doar pentru tine.

Ar fi bine să ştii că toate gesturile şi mişcările fizice  sunt interpretate diferit de persoane,în subconştientul lor. Iată câteva greşeli ale limbajului non-verbal:

Îţi examinezi mâinile

Atunci când eşti într-o conversaţie şi devii atentă la mâinile tale,îi transmiţi persoanei de lângă tine că te plictiseşti. Ai putea să înveţi să îţi ţii mâinile pe lângă corp,să gesticulezi doar atunci când iei cuvântul,dar să nu îţi îndrepţi prea mult privirea către ele.

0520d953f7e803055a49f324a197d8c5 jpg jpeg

Te uiţi în jos

Poate nu ai observat,dar atunci când nu îţi priveşti interlocutorul poate fi interpretat ca şi cum ai fi prea emotivăşi nu ai avea curaj să te exprimi. Alteori,lipsa contactului vizual poate însemna aroganţă,care va aduce cu sine şi antipatia.

3197f56973c6a20dae298813d5080137 jpg jpeg

Îţi atingi faţa

Dacă ţi se întâmplă să îţi atingi faţa în repetate rânduri,ai putea să fii percepută ca o persoană dezamăgită. De asemenea,acoperirea gurii este un semn pe care îl fac oamenii care mint.

fe0c22b047795e2c80cb4299c5617989 jpg jpeg

Te uiţi la ceas

La fel ca în cazul mâinilor,atunci când te uiţi la ceas într-o discuţie poate arăta că eşti o persoană grăbită,care nu are răbdare să asculte. Vrei să fii doar ascultată şi nu empatizezi cu interlocutorul. Concentrează-te asupra informaţiei şi dă dovadă de implicare!

Te joci cu diverse obiecte

Dacă ai în mână un pix,o carte sau o agendă în timpul unei conversaţii,ai grijă să nu le fluturi în faţa partenerului de discuţie,căci acest gest va arăta că eşti o persoană anxioasă,cu ticuri nervoase,care nu se simte confortabil atunci când poartă un dialog. Ţine obiectele cât mai departe de interlocutor!

Stai prea aproape!

Fiecare om are nevoie de un spaţiu personal,în care să se simtă bine. Nu încălca teritoriul nimănui atunci când eşti într-o discuţie deoarece acest gest îi va face pe ceilalţi să se îndepărteze de tine. Trebuie să păstrezi o limită,care îţi va oferi,pe viitor, un plus de credibilitate şi respect.



Recente

Rebel Wilson jpg
JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg