O româncă a fermecat Germania

1 46991 original jpg jpeg

Cine a auzit de Petruţa Dorca? Ei bine, de curând, toată Germania! Plecată din ţară în urmă cu doi ani, sibianca de doar 28 de ani i-a fermecat pe nemţi cu naiul ei.

„Mulţumim,Petruţa! Am plâns ascultându-te”-aşa încep majoritatea comentariilor de pe Internet la un videoclip cu sibianca Petruţa Dorca (căsătorită Kupper) cântând la nai.

Dar cum de a ajuns cunoscută o fostă profesoară de nai din România,iar intepretările ei atât de căutate pe Internet? Stabilită în Germania de doi ani,tânăra,care a terminat Conservatorul la Bucureşti,a participat la sfârşitul anului trecut la concursul „Das Super Talent”,Megastarul nemţilor.

A furat lacrimi juriului

Nu a fost nevoie decât de câteva note cântate pentru ca frumoasa şi timida sibiancă să pătrundă în sufletul juriului şi al publicului german. Melodia „Ciobanul singuratic”,a lui Gheorghe Zamfir,a smuls lacrimi celor din sală,iar pe Petruţa a adus-o în semifinală,alături de alţi 29 de concurenţi.

Din 37 de mii de persoane care participaseră la preselecţie!„Eram sceptică,nu credeam că mă vor alege. Sunt foarte timidă,aşa că a trebuit să iau medicamente de calmare înainte să urc pe scenă. Când am ajuns acolo,nu ştiam nici cum mă cheamă şi în ce limbă să mă prezint. Mi-a luat 30 de secunde doar să-mi spun numele”,îşi aminteşte amuzată Petruţa.

Şi-o fi spus greu numele,dar germanilor le-a luat puţin să-l înveţe. Şi din acel moment,românca Petruţa sau Patricia,cum i se zice în Germania,a devenit o vedetă în ţara de adopţie. Cei 13 ani de studiu al naiului au început să dea roade…

Un cadou de Crăciun nesperat

După o nouă emisiune şi alte lacrimi furate publicului,sibianca noastră a ajuns în finala mare,cu încă nouă concurenţi. Chiar înainte de Crăciun,a şi primit un cadou la care nu sperase cu câteva luni în urmă,când se înscrisese la concurs:s-a clasat pe locul trei,la doar o aruncătură de băţ de primele locuri. N-a fost să fie al ei premiul,cei 100.000 de euro puşi în joc!

"Nu m-aş simţi împlinită făcând altceva"

Acum,urmează un CD cu muzică la nai şi un turneu prin Europa cu ceilalţi doi finalişti. „Aş vrea să continuu cu muzica,în alt domeniu nu m-aş simţi fericită şi împlinită”,spune cu emoţie tânăra.

Petruţa ar putea lucra în Germania şi ca profesoară de nai,dar pentru asta ar trebui să mai dea câteva examene şi să formeze o catedră de nai. O descurajează gândul acesta?„Cu paşi mărunţi,orice se poate”,spune cu optimism tânăra. Deocamdată,şi-a depus actele să fie suplinitoare.

"A fost dragoste mare"

Când o vezi atât de micuţă,timidă şi cu un zâmbet mereu prezent,parcă îţi vine să zici:„Fata asta merită totul”,iar până acum se pare că norocul a fost de partea ei. Are o căsnicie fericită,o fetiţă adorabilă şi o poveste de dragoste „magică”,spune ea.

„Între mine şi soţul meu a fost şi încă mai e dragoste mare. Ne-am căsătorit după şapte luni de când ne cunoscuserăm,după şapte luni de la căsătorie am rămas însărcinată,iar când eram însărcinată în şapte luni am venit să nasc în Germania,ţara natală a soţului meu”,povesteşte Petruţa.



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg