Richard Burton, o înfocată poveste de dragoste

1 71342 original jpg jpeg

Este considerat unul dintre cei mai mari actori britanici de după cel de-al Doilea Război Mondial, însă mulţi îşi amintesc şi de viaţa tumultuoasă pe care a dus-o Richard Burton. Este cunoscută îndeosebi povestea de dragoste pe care a trăit-o cu frumoasa Liz Taylor.

O copilărie lipsită de bucurii

Richard Burton,pe numele său adevărat Richard Walter Jenkins,s-a născut în Pontrhydyfen,Ţara Galilor,la 10 noiembrie 1925. Mama lui a murit când el avea o vârstă fragedă,iar tatăl său,miner,şi-a abandonat familia,lăsându-şi fiul în grija surorii mai mari şi a soţului acesteia. Ani mai târziu,Richard a primit o bursă la Universitatea Oxford,pentru a studia actoria,şi astfel a jucat pentru prima oară pe o scenă,în anul 1944. Primele sale apariţii în pelicule de lungmetraj au fost în producţii britanice. Au urmat filme made in Hollywood,precum „Verişoara mea Rachel“ şi „Alexandru cel Mare“.

Succes la Hollywood

Rolul care l-a consacrat a fost cel al lui Marc Antoniu,din pelicula „Cleopatra“,în care îi dădea replica viitoarei sale soţii,Elizabeth (Liz) Taylor. Cei doi au mai jucat împreună şi în alte producţii cinematografice de succes,precum „Personalităţi în impas“,„Fluierarul“,„Cui i-e frică de Virginia Woolf?“ şi „Îmblânzirea scorpiei“. Ultimele sale interpretări au fost în pelicula „1984“ şi în miniseria „Ellis Island“. Actorul a murit la 5 august 1984,în Elveţia,în urma unei hemoragii cerebrale.

Fermecat de „Cleopatra“

Richard Burton şi Liz Taylor s-au îndrăgostit în 1963,pe platourile de filmare pentru „Cleopatra“. Deşi fi ecare îşi avea propria căsnicie la acea vreme,în mai puţin de un an au divorţat de partenerii lor şi s-au căsătorit. Din clipa în care privirile li s-au întâlnit,cele doi au fost atraşi irezistibil unul de celălalt. Se spune că,la filmări,primul lor sărut a durat atât de mult încât regizorul a fost nevoit să îi întrebe,mai în glumă,mai în serios,dacă poate să spună „Tăiaţi!“.

Chiar şi aşa,ei au continuat să se sărute cu pasiune. Aventura lor extraconjugală a stârnit reacţii virulente la acea vreme:Elizabeth era la cel de-al patrulea soţ,pe care i-l sufl ase de sub nas altei femei. Referitor la întâlnirea cu Burton,actriţa declara într-un  interviu:„A existat o chimie incredibilă între noi doi. Nu ne mai săturam unul de celălalt“.

d20c526357922f3baba15c28a5ec8aab jpg jpeg

Mariaj dulce-amărui

Relaţia lor a fost acompaniată de un stil de viaţă opulent,demn de cuplurile celebre de la Hollywood:iahturi,avioane private,petreceri strălucitoare şi,desigur,bijuterii scumpe. Burton a plătit la un moment dat peste un milion de dolari pentru un colier cu diamante dăruit dragei lui Liz. Dar,în ciuda pasiunii,relaţia lor a fost afectată de dependenţa de alcool a actorului şi de certurile frecvente.

Cei doi dădeau impresia că chiar le place să se insulte reciproc,de parcă ar fi fost un simplu preludiu,îşi amintesc apropiaţii. Primul lor mariaj,început în 1964,s-a terminat 10 ani mai târziu,după ce Richard i-a fost necredincios soţiei,înşelând-o cu o colegă de breaslă,mai tânără. Au divorţat în 1974 şi s-au  recăsătorit în 1975,doar ca să se despartă din nou,un an mai târziu.

Ştiai că...

... Elisabeth Taylor a fost căsătorită de opt ori? Cu Richard Burton şi-a unit destinul de două ori.



Recente

Rita Ora jpg
Oppenheimer, Tom Conti  jpg
Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg