În general, acneea apare din pricina excesului de sebum, iar alimentaţia este un factor important în eliminarea acestei probleme. Ai grijă să mănânci sănătos, să eviţi prăjelile, alimentele de tip fast-food şi băuturile carbogazoase. Şi sarea sau zahărul ajută la formarea coşurilor de pe faţă.

Citeşte şi: Banana, alimentul care face minuni dacă îl consumi constant. Nutriţioniştii recomandă două fructe pe zi

Remedii naturale pentru tratarea acneei

Oamenii de ştiinţă au descoperit faptul că dietă joacă un rol foarte important în ameliorarea apariţiei coşurilor. O dietă cu o bună aprovizionare cu vitamina A, E şi zinc poate avea un risc mai mic de apariţie al acneei severe, scrie revistafelicia.ro.

Există câteva remedii naturiste pe care le poţi încerca şi astfel, dacă vei observă îmbunătăţi asupra pielii tale, le poţi folosi mai des:

Ulei de arbore de ceai

Anumite studii realizate pe 60 de pacienţi au dovedit că uleiul de arbore de ceai ajută la tratarea acneei uşoare până la cea moderată.

Ceai

Polifenolii din ceai, inclusiv din ceaiul verde, sunt benefici în reducerea producţiei de sebum şi tratarea acneei. De recomandat să te documentezi puţin înainte deoarece este indicat să utilizezi compuşii extraşi din ceai, mai degrabă, decât folosirea directă a ceaiului.

Citeşte şi:  Beneficii uimitoare ale ceaiului de coada-calului. Ajutor major în procesul de slăbire

Creme/seruri hidratante

Cremele hidratante calmează pielea, în special a persoanelor care urmează un tratament sever al acneei, cum ar fi isotretinoina.
Acestea conţin aloe vera, ceea ce înseamnă o concentraţie mare de efecte antiinflamatoare şi de efecte liniştitoare.