Gata în mai puţin de 30 de minute, aceste supe sunt recomandate pentru oricine, motiv pentru care îţi recomandăm să le încerci.

Reţete de supe uşoare - supă cremă de morcovi cu roşii

Ingrediente necesare:
- patru morcovi
- cinci roşii
- un cartof mare
- o felie de ţelină
- o ceapă mare
- 50 de grame de unt
- sare şi piper, după gust
- două linguri de smântână

Mod de preparare:

Curăţă şi spală legumele, după care taie-le sub formă de cuburi mari şi pune-le la fiert alături de ţelină şi ceapă.

După ce au fiert morcovii aproximativ 20 de minute, adaugă roşiile şi cartoful tăiat cuburi.

Când a fiert şi cartoful, scoate ceapa şi adaugă sare şi unt. Trece totul prin blender şi serveşte supa caldă.

Reţete de supe uşoare - supa de linte şi cartofi dulci

Ingrediente necesare:
- 200 de grame de linte
- doi cartofi dulci medii
- un morcov
- un păstârnac
- o ceapă
- un căţel de usturoi
- o lingură de ulei de măsline
- sare şi piper, după gust

Mod de preparare:

Lasă lintea la înmuiat pentru 12 ore, după care scurge-o şi pune-o într-o cratiţă. Adaugă usturoiul tăiat felii, morcovul, păstârnacul şi ceapa, precum şi un litru de apă şi pune totul la fiert.

Între timp, curăţă cartofii dulci şi taie-i sub formă de cuburi. Când lintea a firt, adaugă cartofii dulci şi mai lasă la fiert alte 15 minute.

Trece totul prin blender până obţii o pastă cremoasă, condimentează cu sare şi piper, dar şi cu ulei de măsline şi consumă supa caldă, cu crutoane.

Poftă bună!

Sursa foto:https://pixabay.com/