Ce rujuri alegi şi care sunt regulile pe care trebuie să le respecţi pentru a avea un make-up impecabil dacă eşti şatenă?

Citeşte şi: Machiaj pentru şatene. Violet, roşu, negru: Nuanţe intense care să te scoată în evidenţă

Găseşti mai jos un mic ghid cu sfaturi importante atât pentru machiajul buzelor de zi cu zi, cât şi pentru make-up-ul intens, de seară:

Şatenă + ochi deschişi la culoare = corai, roz închis, prună

Fetele cu păr şaten deschis, care au ochi albaştri sau verzi şi ten alb sunt complimentate de nuanţe de ruj din categoria coraiurilor, a rozurilor şi a prunei. Potrivit divahair.ro, dacă te încadrezi aici, mizează mai degrabă pe profunzime şi bogăţie a tonurilor decât pe strălucire în exces. 

Şatenă + ochi căprui = bej, roz deschis, roşu

Dimpotrivă, dacă ai păr şaten deschis, dar ochi de culoarea alunei sau căprui, rozul cremos, bejurile şi roşul îţi vor face cinste. Ţine-te departe de orice exces: rosurile ultra strălucitoare şi rozurile turbate arată artificial pe pielea ta.

Citeşte şi: 5 ingrediente cu care îţi poţi vopsi părul acasă

Şaten închis + ochi negri = orice culoare vibrantă

Pentru cele care au părul şaten închis cu ochi negri sau căprui şi ten măsliniu, rujurile vibrante ocupă poziţia fruntaşă. Dacă te încadrezi în aceste tipare ale frumuseţii, mergi pe mâna rosurilor strălucitoare, a ciocolatei, a roşului Burgundy şi a prunei. În general, orice nuanţă îndrăzneaţă te va avantajaj.

Sursa foto: pixabay.com