Ingrediente

  • 3 vinete 
  • 2 cepe
  • 200 g ciuperci din conservă
  • 3 ardei copţi

Pentru maioneza aveţi nevoie de:

  • un gălbenuş
  • ulei
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Într-o tigaie se pun 2 linguri ulei şi se căleşte ceapa tăiată cubulete, pentru 3-4 minute. După ce se înmoaie se pun ciupercile tăiate mărunt şi se lasă până se evapora tot lichidul lăsat de ciuperci. Se lasă apoi la răcit.

Maioneza se face dintr-un gălbenuş, o linguriţă de muştar, un praf de sare şi 200 ml ulei.

Într-un castron se mixează vinetele cu 50 ml ulei. Se adaugă ciupercile răcite, ardeii, maioneza şi se omogenizează uşor.

Se potriveşte de sare şi piper şi se da la rece. Se serveşte cu pâine proaspătă şi roşii. Poftă bună!

 

Încearcă şi alte reţete cu vinete

Vinete la grătar cu usturoi şi ulei de măsline! Reţeta perfectă de vară

Crochete de vinete cu sos de roşii

Vinete pane, cel mai bun aperitiv

 

Sursă: bucataras.ro