Cele mai multe femei se confruntă cu păr gras. Dacă eşti una dintre persoanele care au părul gras şi care trebuie să îl spele în fiecare zi, înseamnă că scalpul produce sebum într-o cantitate mare. Nu este nimic anormal; trebuie doar să rezolvi această problemă într-un mod eficient – căutând cauza principală.

Scalpul care produce mult sebum duce la îngrăşarea părului. Foliculii de păr produc uleiuri naturale care ne hrănesc scalpul şi părul. Aceste uleiuri acţionează ca un scut pentru păr şi scalp, protejându-l de daunele cauzate de razele soarelui  şi alţi factori externi. Deşi acest lucru nu este un motiv de îngrijorare, părul gras este inestetic. În plus, excesul de sebum captează şi particulele de praf uşor.

Principalele cauze pentru care scalpul produce o cantitate mare de sebum pot varia de la ereditate, la alimentaţie sau stilul de viaţă. S-ar putea să fie nevoie să foloseşti un şampon special – special pentru tipul de păr pe care-l ai.

Nu vei reuşi să combaţi această problemă spălând podoaba capilară zilnic. Spălarea excesivă va afecta uleiurile naturale produse de scalp. Aşadar, scalpul sfârşeşte prin a produce mai mult sebum. Ce poţi face? Ai o singură variantă de răspuns: prepară-ţi singură un şampon.

Şamponul natural este foarte eficient, curăţând părul fără a-l afecta. Ingredientele de care ai nevoie le ai deja în bucătărie.

Iată care este reţeta şamponului pentru părul gras!

Ai nevoie de:

-    1 lingură de bicarbonat de sodiu
-    1 lingură de oţet de cidru de mere

Aceste două ingrediente snt foarte eficiente, ele având capacitatea de a combate problema sebumului excesiv. Atât bicarbonatul de sodiu, cât şi oţetul de cidru de mere conţin agenţi de curăţare – ei dizvoltă particulele uscate ale scalpului şi încetineşte cantitatea de sebum produs.

Cum le foloseşti:

Spală părul, pune-ţi în mână bicarbonatul de sodiu şi aplică-l pe scalp şi păr. Clăteşte. Pune oţetul în 500 ml apă, după care clăteşte podoaba capilară din nou.

Repetă tratamentul o dată pe săptămână. Vei observa cum părul îşi va recăpăta strălucirea şi frumuseţea. Oţetul şi bicarbonatul de sodiu formează cel mai bun remediu împotriva părului gras.

Credit foto: www.boldsky.com