Soluţii rapide pentru a scăpa de alergiile sezoniere

1 73984 original jpg jpeg

Majoritatea oamenilor se confruntă cu rinita alergică la fiecare schimbare de sezon, iar cei mai mulţi dintre ei tratează afecţiunea cu pastile. Dacă te numeri printre cei care suferă de alergii sezoniere este bine să ştii că problema are şi alte rezolvări.

Acestea sunt cele mai rapide soluţii contra rinitei alergice:

Fă cunoştinţă cu măreţul brusture

Produsele farmaceutice conţin de cele mai multe ori extract de plante,dar dacă vrei să mergi pe calea naturală,brusturele are cea mai bună cotaţie printre ierburile utilizate contra alergiilor la polen (este,de asemenea,un cunoscut remediu împotriva durerilor de cap). Unele studii sugerează că poate fi la fel de eficient ca şi un antihistaminic pentru simptomele nazale,doar că fără efecte adverse. Reţine că siguranţa utilizării pe termen lung nu a fost studiată încă.

Găteşte cu turmeric

Turmericul,un condiment comun în curry şi în bucătăria indiană,conţine curcumină. Acesta poate acţiona ca un decongestionant,ajută la reducerea simptomelor alergice şi alungă răceala.

Mută antrenamentul în aer liber seara

Nu numai că multe persoane cu alergii tind să strănute şi să aibă mâncărime mai ales dimineaţa,dar mulţi copaci eliberează polenul la prima oră a dimineţii,iar puful zboară mai ales la amiază,aşa că cel mai sigur este să laşi sportul pentru la asfinţit.

Schimbă-ţi hainele când vii acasă

Ştii deja că e bine să ţii ferestrele închise în zilele cu vânt sau când e prea soare ori atunci când e prea mult polen,dar nu uita că poţi să aduci chiar tu polen în casa,pe haine şi pe pantofi,chiar dacă nu-l poţi vedea. Hainele purtate trebuie aruncate în coşul de rufe imediat ce ai ajuns acasă.

Asigură-te că aspiratorul tău este prevăzut cu filtru HEPA

Dacă nu ai filtru HEPA la aspirator,curăţenia în casă ar putea înrăutăţi simptomele rinitei,dat fiind că  suflul puternic agită polenul care s-a aşezat pe podea şi pe mobilă,spune Selina Gierer,expert în alergie la Universitatea din Kansas City. Filtrele HEPA din aerul condiţionat sau din sistemul de încălzire pot ajuta,de asemenea,la ameliorarea simptomelor alergice. Unii experţi sugerează introducerea unui purificator de aer de sine stătător,cu filtru HEPA,într-o zonă de mare trafic.

Ia medicamentele noaptea,nu dimineaţa

Simptomele febrei fânului,cum ar fi curgerea nasului,gâtul iritant şi strănutul,se înrăutăţesc dimineaţa. De mare ajutor este să iei medicamentele la culcare.