Shakira a debutat la începutul anilor '90 în ţara sa natală, Columbia, devenind cunoscută pe întregul continent odată cu lansarea albumului Pies Descalzos, în anul 1996.

Puţini ştiu însă că artista a apărut pentru prima dată pe micile ecrane pe când avea doar 17 ani, într-o telenovelă, ce a fost transmisă la TV între 1993 si 1994.

Odată ce a devenit cunoscută, Shakira a cumpărat telenovela pentru ca imaginile cu ea să nu mai fie difuzate niciodată, potrivit stirileprotv.ro.

Iată cum arăta Shakira brunetă, la doar 17 ani: 

După succesul răsunător al piesei "Whenever, Wherever", lansată în 2001, Shakira a stabilit record după record, "Underneath Your Clothes", "Que Me Quedes Tu", "The One", "Las de la Intuicion", "She Wolf", "La Tortura", alături de Alejandro Sanz,şi "Beautiful Liar", alături de Beyonce,fiind doar câteva dintre hiturile ei care s-au clasat pe primul loc în topuri.

Alături de şapte albume vândute în peste 60 de milioane de exemplare, palmaresul artistei include o colecţie impresionantă de premii-nu mai puţin de 142 de trofee şi distincţii, printre care două premii Grammy, şapte premii Latin Grammy, trei premii Billboard Music,12 Billboard Latin Music Awards, şase trofee MTV şi patru World Music Awards, plus alte 260 de nominalizări la diferite premii ale industriei muzicale internaţionale.