Adio, cearcăne şi riduri fine! Cum îngrijeşti corect pielea din jurul ochilor

1 85177 original jpg jpeg

Pielea din jurul ochilor este cea mai subţire din tot corpul, de aceea are nevoie de o îngrijire specială. Din păcate, multe femei uită să acorde o atenţie deosebită acestei zone, iar efectele nu întârzie să apară: cearcănele, ridurile sau pungile de sub ochi. 

La nivelul fetei există peste 30 de muşchi, iar mulţi dintre ei se află în jurul ochilor. Spre deosebire de ceilalţi muşchi din corp, care sunt legaţi de oase, muşchii faciali sunt legaţi de alţi muşchi sau direct de piele. Practic, orice contracţie a acestor muşchi, va "trage" pielea. 

Conform cercetărilor, clipim de aproximativ 17.000 de ori pe zi. Deci, dacă înmulţim acest număr cu 5 (pentru a include râsul, plânsul, strambatul, făcutul cu ochiul şi ridicarea sprancenei) vom avea un total de cel puţîn 85.000 de contracţii musculare in jurul ochiului, într-o singură zi! 

Indiferent de vârsta pe care o ai, niciodată nu este prea târziu să oferi ochilor atenţia necesară, dar mai ales îngrijirea pe care o merită. Iată cum ar trebui să arate rutina ta de îngrijire în fiecare zi, pentru a avea grijă de sănătatea pielii din jurul ochilor.

Tu ştii să îngrijeşti corect pielea din jurul ochilor?

Cele mai comune probleme pe care le întâlnim în zona ochilor sunt cearcănele, ridurile fine şi pungile de sub ochi.

Pentru a ajuta pielea să rămână proaspătă, este important să utilizaţi creme ce conţin antioxidanţi, vitamine şi alte substanţe nutritive, dar şi produse cu factor solar. 

Alege o cremă specială pentru zona din jurul ochilor. Aceasta va hrăni intens pielea uscată pentru a preveni apariţia liniilor fine de expresie şi a ridurilor, dar şi pentru a le estompa pe cele deja existente. 

Mască de cartofi pentru îngrijirea zonei din jurul ochilor – Iată cum s-o prepari!

Crema de ochi se întinde prin mişcări circulare ale degetului inelar, în sensul acelor de ceasornic, începând din colţul extern al ochiului şi continuând prin estomparea uşoară a cremei în jurul zonei externe a ochiului, astfel încât pielea să nu fie întinsă peste măsură.

image

Soarele este unul dintre factorii principali care contribuie la pierderea tonusului şi fermităţii pielii, fiind responsabil de apariţia pielii îmbătrânite timpuriu, de aceea este recomandat să foloseşti o cremă de faţă care conţine protecţie solară (minimum SPF 15). Nu uita nici de ochelarii de soare! Te vor proteja. 

Citeşte şi: Trucuri pentru tinereţea ochilor

După ore lungi petrecute în faţă calculatorului sau chiar după o migrenă, muşchii fetei din jurul ochilor se află într-o continuă mişcare. Pentru a preveni liniile şi ridurile de expresie cauzate de tensiune sau de contractarea muşchilor, încearcă să-i relaxezi.

Calmează-ţi ochii cu ajutorul unei dischete demachiante înmuiată în apă caldă peste care adaugi un strop de ulei de lavandă şi îţi vei relaxa muşchii mult mai rapid. 

Sursă: eva.ro / Foto: pixabay.com



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg