Aşa faci să-ţi reziste mai mult oja pe unghii!

1 54544 original jpg jpeg

De fiecare dată, aceeaşi poveste: nici n-ai terminat bine să-ţi faci manichiura, că te trezeşti cu oja sărită şi cu o culoare spălăcită, fără strălucire. În plus, treburile casnice pe care le ai de făcut nu-ţi menajează defel unghiile. Înainte să te resemnezi, ţine cont de următoarele sfaturi!

Ritual pentru acasă

Curăţă-ţi bine unghiile cu acetonă şi tamponează-le cu o dischetă din bumbac uscată înainte de a le da cu lac,astfel încât să îndepărtezi urmele de apă,ulei,cremă de mâini şi resturile de ojă. Acestea pot strica noua manichiură şi stratul proaspăt se va coji mai repede dacă este aplicat peste unul mai vechi. De asemenea,înainte de a-ţi colora unghiile cu nuanţa aleasă,aplică-ţi o bază care să ajute oja să reziste timp îndelungat. Alege un produs pe bază de vitamine,hidratant,care să ofere aderenţă pentru ojă.Prin pilire,eviţi exfolierea ojei!

Este indicat să nu te dai cu mai mult de trei straturi de ojă,pentru că rişti ca soluţia de pe unghii să se usuce mult mai greu şi să se ciobească în bucăţi mai mari decât dacă ai fi avut o singură aplicare. La fel de important este să-ţi pileşti unghiile perpendicular cu vârfurile,dar şi să le mătuieşti suprafaţa,cu un produs special. În acest fel,previi exfolierea acestora cu tot cu ojă.

Ce variante găseşti la salon

Oja semipermanentă,foarte eficientă

Oja semipermanentă a căpătat popularitate în ultimul timp şi se aseamănă foarte mult cu cea normală,însă are o textură mult mai rezistentă,ţinând pe unghii până la trei săptămâni. Ea necesită un procedeu de aplicare care include şi folosirea unei lămpi cu raze UV. Tocmai din acest motiv,manichiura semipermanentă poate fi realizată la saloanele specializate sau acasă,doar dacă ai un astfel de aparat.

Gelul care prelungeşte culoarea

Pentru o manichiură rezistentă,poţi încerca şi un gel special,cum este FX Neon,de la Orly. Înainte de aplicarea produsului,se curăţă unghiile,apoi se îngrijesc atent cuticulele şi membrana,iar suprafaţa unghiilor este mătuită. Urmează un primer special doar pe vârful unghiilor,care creează aderenţă şi apoi se aplică baza incoloră. După ce au stat la o lampă cu led sau cu raze UV,unghiile sunt şterse cu o pensulă,apoi sunt date cu lac şi cu un produs care funcţionează ca un strat protector.

După ce ai terminat de făcut manichiura,încearcă să laşi să se usuce cel puţin jumătate de oră unghiile. Este de preferat să eviţi apa fierbinte şi orice activitate care implică obiecte calde. În comerţ găseşti şi produse cu uscare rapidă.

Îndrăzneşte să combini nuanţe puternice!

Vara aceasta se poartă în special unghiile scurte şi manichiura franţuzească în nuanţe neon:culori puternice,contrastante,îndrăzneţe şi vibrante în diferite modele.  Dorina Codreş,specialist nails Orly



Recente

caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
Gisele Bundchen  foto   Shutterstock jpg
Meghan Fox  Instagram jpg