Cum să scapi de petele de pe dinţi

1 70600 original jpg jpeg

Existenţa petelor galbene pe dinţi este o problemă inestetică şi chiar frustrantă. Un zâmbet frumos înseamnă întâi de toate dinţi frumoşi şi sănătoşi.

Cele mai comune cauze care duc la apariţia petelor sunt consumul regulat de cafea şi de ceai,igiena dentară precară şi lipsa controalelor stomatologice. Însă,din fericire,există câteva trucuri care te vor ajuta să previi şi chiar să scapi de petele de pe dinţi.

O igienă corepunzătoare

Pentru a avea dinţi frumoşi şi sănătoşi trebuie să ai grijă de dinţii tăi,altfel apariţia petelor şi a cariilor va fi inevitabilă. Medicii recomandă spălarea dinţilor de cel puţin două ori pe zi,în special dimineaţa şi seara. În cazul în care dinţii tăi sunt decoloraţi sau petele galbene sunt din ce în ce mai vizibile,periajul danturii după fiecare masă este un pas important pentru menţinerea sănătăţii dinţilor.

Foloseşte bicarbonat de sodiu

Bicarbonatul de sodiu este un remediu folosit încă din antichitate care luptă împotriva petelor şi a decolorării danturii. Cu toate acestea,este important de ştiut că periajul cu bicarbonat de sodiu poate afecta gingia,aşadar perie-ţi dinţii cu uşurinţă.

Adaugă puţin suc de lămâie

Atunci când pui pasta de dinţi pe periuţă adaugă şi câteva picături de suc de lămâie,după care perie-ţi dinţii cu mişcări circulare. Acest truct trebuie folosit pentru o perioadă mai lungă de timp,altfel rezultatele vor întârzia să apară.

Mănâncă fructe şi legume tari

Include în dieta ta zilnică fructe şi legume,precum mere,pere,morcovi şi ţelină,deoarece au un efect benefic asupra danturii. Atunci când rupi cu dinţii mărul sau morcovul,acestea au rolul de a elimina resturile de mâncare aflate între dinţi sau pe dinţi,care pot duce la apariţia petelor intestetice.



Recente

Visurile nativilor a trei zodii se implinesc pe 7 septembrie  Sursa foto Pixabay imagination 8825242 1280 jpg
Prințul William Foto Getty Images (5) jpg
Cleopatra jpg
Regina Elisabeta a II a  foto   Shutterstock jpg
O astroloaga explica de ce relatiile care rezista in 2024 vor dura  Sursa foto shutterstock 2439831227 jpg
brian may  sursă foto   Shutterstock jpg
Joaquin Pheonix  foto   Shuttarstock, Jocker jpg
shutterstock 1432895006 jpg
Carmen Electra  foto   Shutterstock, Baywatch jpg
Gandalf jpg
Elle Macpherson  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2282989513 jpg
Festival de Film  foto   Shutterstock jpg
Samantha Fox  foto   Shutterstock jpg
shutterstock 2493731425 jpg
shutterstock 2277522461 jpg
rodrigo abreu Cj4CWKQllOM unsplash jpg
Al Pacino  foto   Shutterstock jpg
7 michael jackson si lisa marie presley profimedia 0035714503 jpg jpeg
RAP04310 JPG