De ce să ţii cont pentru o epilare ca la carte

1 68705 original jpg jpeg

Ştim cât de important este acest aspect pentru tine, cu atât mai mult în sezonul cald, când laşi un pic mai multă piele la vedere. Fie că vorbim deaxile, picioare sau mâini, îndepărtarea părului nedorit nu ar trebui să fie un chin, ci doar un procedeu de rutină.

 

Ce spun specialiştii

În cazul epilării cu ceară clasică,aceasta este recomandată,indiferent de vârstă şi cu cât este realizată de mai timpuriu,de la vârste mai fragede,cu atât va fi şi mai puţin dureroasă,deoarece firul de păr este moale şi neîngroşat în urma rasului cu lama.

Chiar şi aşa,totuşi,ceara este eficientă. Lăsând la o parte aspectul dureros al epilării,ceara poate îndepărta eficient atât firele foarte scurte,cât şi pe cele viguroase. 

Ce metodă alegi ?

Ceara este foarte eficientă,pentru că îndepărtează părul nedorit în proporţie de 99% şi,în plus,rezistă timp îndelungat până la următoare epilare,în comparaţie cu rasul sau epilarea cu creme depilatoare.

În ambele cazuri,părul este practic retezat de la nivelul pielii,astfel că,după numai câteva ore vei vedea,prin piele,rădăcina şi după câteva zile,va trebui să repeţi procedura.

Epilarea cu ceară,în schimb,poate dura până la o lună şi,în timp,subţiază părul şi acesta creşte mai rar. În plus,ceara şi exfoliază,astfel că după îndepărtarea părului nedorit,îţi vei simţi pielea mătăsoasă. 

Cum te pregăteşti

Este bine să-ţi exfoliezi săptămânal pielea corpului şi,neapărat,cu o zi înainte de epilare.

În ziua respectivă,pentru zona subraţului,foloseşte un deodorant spray şi nu unul stick,deoarece va îngreuna prinderea firelor în ceara aplicată.

Când mergi la salon,evită să te dai cu loţiuni de corp şi creme,iar dacă ai anumite zone transpirate,roagă cosmeticiana să te dea cu puţină pudră de talc,înainte de ceară,pentru o mai bună aderenţă. Dacă eşti sensibilă la durere,poţi lua cu o oră înainte de epilare o pastilă analgezică.  

Bine de ştiut

Indiferent că alegi să te epilezi singură,acasă,sau că mergi la un salon,prima parte constă în dezinfectarea zonelor respective cu puţin spirt.

Ceara se va aplica pe porţiuni destul de mici,pentru un mai bun control,atunci când o îndepărtezi (prin smulgere). Există trei tipuri de ceară:ceara clasică,ceara de unică folosinţă,care se îndepărtează cu ajutorul unor fâşii de hârtie specială sau muselină,şi benzile cu ceară (găsite în comerţ). Cea mai eficientă,dar nu lipsită de riscuri,este ceara clasică!

Când este momentul ideal  

Dacă te ştii ceva mai sensibilă la durere,evită să te epilezi în săptămâna de dinaintea ciclului menstrual.

În cazul în care eşti însărcinată,s-ar putea să fii un pic mai sensibilă acum,astfel că specialiştii susţin că ar trebui să eviţi epilarea inghinală cu ceară,cel puţin în al 3 lea trimestru. Aceasta poate provoca contracţii şi chiar o naştere prematură.

  

Indicaţii post-epilare    

Deşi durerea dispare imediat după epilare,zona va rămâne uşor iritată,ceea ce este normal. Ca să nu declanşezi o foliculită supărător de inestetică,nu te exfolia şi nici nu aplica creme parfumate în următoarele 48 de ore. Evită şi statul la plajă imediat după.

Pentru a trata roşeaţa sau umflăturile pielii,aplică o cantitate mică de cremă cu cortizon,pe care o găseşti în farmacii. Mai poţi încerca şi o loţine specială,calmantă,dar şi una pe bază de acid salicilic,care să împiedice creşterea ulterioară a firelor de păr sub piele.

Idei Click! pentru femei

·         În ziua în care ai programată o epilare cu ceară,evită să bei cafea sau orice altceva ce te face să reţii lichide. Cafeina,sarea,alcoolul sensibilează pielea.

·         Aplică o cremă destinată îngrijirii pielii bebeluşilor. Aceste produse menţin pielea hidratată şi au în compoziţie numai ingrediente prietenoase:unt de shea,ulei de ricin sau cocos.

·         La trei-patru zile după epilare,poţi reîncepe să te exfoliezi. Acest procedeu îndepărtează celulele moarte şi,în plus,împiedică creşterea în piele a firelor de păr.



Recente

Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg
muzica din adolescenta aduce beneficii  jpg
Zac Efron  jpg
Beyonce   foto   Instagram jpg
caine  jpg
Familia Addams jpeg
Ce diete urmează vedetele  jpg
Coperta Click! pentru femei Nr  8 2024 jpg
4 rihanna profimedia 0421395391 jpg jpeg
James Bond, Daniel Craig jpeg
Gordon Ramsay  jpeg
Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cindy Crawford jpg
Gwyneth Paltrow, Chris Martin  jpg