Exfolierea - de ce este necesară şi cum se face

1 62803 original jpg jpeg

Metodă necesară de îngrijire pentru orice tip de piele, exfolierea curăţă în profunzime, previne apariţia punctelor albe şi a coşurilor, conferă pielii un aspect suplu.

Tehnica de exfoliere a pielii asigură eliminarea celulelor moarte,care se găsesc de obicei la suprafaţa epidermei,şi este o parte importantă a tratamentelor faciale,dar şi corporale. Când se face corect,ea permite pielii să devină mai fină şi facilitează absorbţia produselor de îngrijire (creme,loţiuni).  

De ce este importantă

În cadrul procesului de regenerare,pielea dă naştere,periodic,la celule noi în stratul inferior (dermă),pe care le trimite mai apoi către suprafaţă (epidermă). Pe măsură ce aceste celule se ridică la suprafaţă,ele se umplu cu keratină,proteină responsabilă de protecţia pielii.

Odată cu înaintarea în vârstă totuşi,producţia de celule se încetineşte şi,astfel,nemaifiind înlocuite rapid de altele noi,încep să se adune neuniform,conferind pielii un aspect uscat,tern,lipsit de strălucire. Exfolierea este benefică,deci,deoarece elimină celulele vechi,dezvăluind altele proaspete,din profunzime.•    Ştiai că pielea se regenerează la fiecare 28 de zile? Celulele moarte nu pot fi îndepărtate pur şi simplu cu apă şi săpun,fiind nevoie de puţin ajutor din partea noastră. Poţi folosi metoda exfolierii pe uscat,cu ajutorul unei perii sau a unei lufe,dar şi exfolierea bazată pe produse grunjoase:scruburi sau amestecuri făcute chiar de tine în casă. Insistă mai mult pe genunchi şi coate,care sunt mai predispuse la usucare.

Citeşte mai multe pe clicksanatate.ro.



Recente

Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
elvis presley jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg