Forma ochilor îţi dictează machiajul

1 65320 original jpg jpeg

Vrei o privire pătrunzătoare ca a vedetelor de cinema? Simplu! Descoperă în cele ce urmează câteva trucuri de machiaj.

Culori vii,pentru ochii mici

Pentru ochii mici,poţi folosi cu încredere culori deschise,sidefate,dar şi creioane colorate pentru contur,cu care poţi trasa linii orizontale în urcare şi uşor alungite. Albul creează iluzia optică de mărire,aşadar îl poţi folosi cu încredere în colţul interior al pleoapelor. Evită să-ţi conturezi ochii cu creionul negru,deoarece nu va face decât să micşoreze şi mai mult ochii.

Nuanţe închise,pentru ochii depărtaţi

În cazul în care ai ochii depărtaţi,foloseşte nuanţe mai închise în zona de lângă nas şi nuanţe mai deschise în colţul extern. Încearcă să creezi degradeuri pentru a nu se vedea o linie clară de delimitare între culori. O altă variantă este să fardezi atât pleoapa superioară,cât şi pe cea inferioară cu nuanţe închise. Evită pe cât posibil trasarea liniilor orizontale cu dermatograf,ce depăşesc forma naturală a ochilor.

Umbre subtile,pentru ochii mari

Dacă vrei să nu pară mai mari decât sunt,va trebui să pui în aplicare anumite trucuri. Fardurile mai închise la culoare îţi scot irisul în evidenţă. Încearcă atunci când te machiezi să dai tot timpul o umbră în colţul exterior al pleoapei superioare. Creionul negru folosit în interiorul pleoapei inferioare este binevenit,la fel şi rimelul aplicat pe genele superioare. Încearcă pe cât posibil să eviţi fardurile în nuanţe deschise,sidefate.

Alternanţa culorilor,pentru ochii apropiaţi

Regula de bază pentru ochii apropiaţi constă în folosirea a două nuanţe de fard,una deschisă şi sidefată în colţul interior al ochilor,pentru a da aspectul de luminozitate,mărire,distanţare,şi una închisă în partea exterioară a pleoapelor,depăşind linia naturală a ochilor,pentru a atrage atenţia asupra colţurilor exterioare. Codiţele făcute cu tuş sau creion sunt salvatoare în această situaţie.

Combinaţii de culori,pentru ochii ascendenţi

În cazul ochilor ascendenţi,ale căror colţuri exterioare sunt ridicate,poţi folosi două nuanţe de fard cu care să jonglezi. Aplică o culoare mai închisă în colţul interior al pleoapelor şi una ceva mai deschisă în colţul exterior. Evită pe cât posibil trasarea liniilor orizontale,care urcă spre colţul exterior.

Contur şic,pentru ochii descendenţi

Aceştia sunt ochii cu colţul exterior al pleoapei mai căzut. În ceea ce priveşte machiajul,trebuie să urmăreşti pe cât posibil atenuarea liniei descendente cu ajutorul unui fard mai închis sau a dermatografului negru,aplicat din mijlocul pleoapei superioare sub forma unei linii orizontale care va depăşi colţul exterior al ochiului,ridicându-se puţin. Pe pleoapa inferioară,în jumătatea internă,aplică un fard deschis,luminos,pentru a da luminozitate privirii.

Sfatul specialistului,Casiana Ştefan,make-up artist

„Machiajul ochilor dă luminozitate privirii şi le intensifică farmecul prin mărirea genelor. Puţine femei ştiu să-şi machieze ochii,de cele mai multe ori efectul final fiind invers celui dorit. Culorile trebuie să se armonizeze cu celelalte produse de machiaj sau cu nuanţa ochilor,cu îmbrăcămintea (de la talie în sus) şi cu accesoriile. Aplicarea unei baze de machiaj este esenţială,astfel machiajul ţine mai bine.”



Recente

JLo, inselata de Diddy  jpg
Robin Williams  foto   Shutterstock jpg
caravana2023 2 JPG
Kristen Stewart  foto   Instagram jpg
Rihanna jpg
marilyn monroe
Halle Berry  jpg
Shania Twain  jpg
Cele mai distrase semne zodiacale  Sursa foto shutterstock 2002731482 jpg
Christina Ricci  foto   Shutterstock(1) jpg
Lily Allen, Ashton Kutcher, Mila Kunis jpg
Anne Hathaway  jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg
David Beckham jpg
Care este semnatura ta astrala  Sursa foto shutterstock 9917164 jpg
Tom Hardy  foto   Shutterstock jpg
Sharon Osbourne  jpg
Olivia Munn și copilul ei  foto   Shutterstock, Instagram jpg
Vrăjitorul din Oz jpg
Kate Middleton  foto   Shutterstock jpg