Machiajul pentru femei: încredere, atitudine, putere

1 68793 original jpg jpeg

Machiajul este despre încredere în sine, curaj şi atitudinea îndrăzneaţă, aceasta este concluzia unui studiu calitativ realizat în luna decembrie, cu femei având vârsta cuprinsă între 18-39 de ani.

Participantele la studiu consideră că make-up-ul,prin capacitatea de a corecta imperfecţiunile şi de a evidenţia anumite trăsături,are un cuvânt greu de spus în ceea ce priveşte îmbunătăţirea aspectului fizic. Este,de asemenea,un instrument care vorbeşte despre stil,conferă strălucire şi impune respect prin comunicarea autenticităţii şi încrederii în propria persoană.

Acestea sunt însă conştiente şi în legătură cu riscurile la care se supun atunci când aleg să utilizeze produse de make-up:iritaţii ale pielii şi ochilor,grăbirea procesului de îmbătrânire etc.

În cadrul studiului,au fost identificate mai multe stiluri de make-up:

Stilul natural 

Este utilizat numai pentru a ascunde anumite mici imperfecţiuni,accentul fiind pus pe frumuseţea naturală. Se apelează la fond de ten sau anticearcan,iar câteodată la fard pentru pleoape. Acest stil li se potriveşte femeilor care nu sunt adeptele unui machiaj puternic.

Stilul business 

Un machiaj simplu,ce trebuie să inspire încredere şi siguranţă. De obicei,este aplicat dimineaţa,înainte de serviciu şi se limitează la fond de ten,mascara,fard de pleoape şi ruj sau gloss.

Stilul “sunt frumoasă şi mă mândresc cu asta” 

Este aracteristic femeilor care îşi pun în evidenţă frumuseţea,asigurându-se că se bucură de admiraţia celor din jur. Este un stil abordat de regulă cu ocazia ieşirilor în oraş. Este utilizat de femeile care pun preţ pe înfăţisarea lor,sunt moderne,active şi adoră să  interacţioneze cu oamenii. Folosesc fond de ten,anticearcăn,pudră,fard de obraz,fard pentru pleoape,tuş,  mascara,ruj.

Stilul independent 

Acesta este abordat de femeile cărora le place să combine stiluri,care nu se tem să încerce ceea ce este nou. Nu au nevoie de vreo ocazie speciala pentru a se simţi libere şi încearcă să-şi creeze propriul stil în tot ceea ce fac. Sunt femei fără limite atunci când vine vorba de dinamism şi de petrecerea timpului liber în maniere inedite. Folosesc fond de ten,fard de obraz,fard pentru pleoape,creion dermatograf,  mascara şi ruj.

“Cu ajutorul make-up-ului,femeia îşi scoate în evidenţă feminitatea,devenind astfel senzuală,atrăgătoare.  Însă ea nu este doar fermecatoare. Este,mai presus de toate,liberă. Prin combinaţiile de culori şi elemente,îşi poate exprima sentimentele şi starea de spirit,look-ul şi atitudinea sa putând fi astfel mereu în concordanţă cu ceea ce simte şi trăieşte”,declară Lăcrămioara Login,Director General Exact Cercetare şi Consultanţă.



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg