Reţete de măşti naturale pentru păr

1 70466 original jpg jpeg

Dacă ai părul fragil şi se rupe foarte uşor, aspru, tratează-l cu măşti hrănitoare, pe care le poţi face în confortul casei tale, fără prea mare efort.

Pentru părul casant

Proteinele din ouă îi redau forţa,strălucirea şi fineţea părului,iar vitaminele conţinute de banană îi dau elasticitate,prevenind despicarea vârfurilor,dar şi apariţia mătreţei.

Amestecă bine un ou întreg cu o linguriţă de ulei de măsline şi cu alta de miere. Apoi,adaugă o jumătate de banană pisată şi puţină apă pentru a subţia compoziţia măştii. La final,înainte de a-ţi spăla părul,întinde masca pe păr,de la rădăcini şi până la vârfuri. Las-o să acţioneze timp de 15 minute,după care tot ce-ţi mai rămâne de făcut este să limpezeşti părul şi să-l şamponezi.

Un mix hidratant

Maioneza făcută în casă nu este bună doar în salate,ci şi pe păr,sub formă de mască,pentru a-l trata dacă este uscat şi deteriorat,pentru a-i da volum şi strălucire.

Ai nevoie de un sfert de cană cu maioneză,o jumătate de avocado fără coajă,o linguriţă de miere,alta de ulei de ulei de măsline şi apă. Pentru ca amestecul să acţioneze mai bine asupra rădăcinilor firelor de păr,masează scalpul,după ce întinzi masca,apoi las-o pe păr încă 15-20 de minute înainte de a limpezi.

Iaurtul întăreşte firele de păr

Pentru a încuraja creşterea părului şi pentru a-l repara în cazul în care este deteriorat,poţi face o mască pe bază de iaurt ale cărui elemente nutritive,în special proteine,îl hrănesc şi-l ajută să se mai îngraşe la fel de repede.

Foloseşte şase-şapte linguriţe de iaurt şi un albuş de ou bătut foarte bine,ca pentru bezele. Amestecă cele două ingrediente pentru mască. Masează scalpul cu acest mix şi întinde-l pe toată lungimea părului. Îndepărtează masca după circa 15 minute!

Avocado ajută părul aspru

Vitaminele E  şi B se găsesc din plin în avocado,iar ele hrănesc părul aspru,conferindu-i delicateţea pierdută.

Într-un blender,mixează o jumătate de avocado curăţat de coajă,un ou,o linguriţă de miere,una de ulei de măsline şi puţină apă. Amestecul trebuie să fie cremos,nu foarte gros. Masca se ţine pe păr aproximativ 20 de minute.

Atenţie!

Mierea este extraordinară pentru părul uscat şi lipsit de strălucire,pentru că-l hidratează foarte bine,dar,pe de altă parte,deschide culoarea părului,deci trebuie folosită în cantitate mică.



Recente

Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg
un caine fericit jpg
Victoria Beckham jpg
Regina Margareta a Danemarcei  foto  Shutterstock jpg
bebeluș  foto   Shutterstock jpg
Rachel McAdams    jpg
Leonardo DiCaprio  foto   Shutterstock jpg