Soluţii naturale pentru dinţi albi

1 68918 original jpg jpeg

Un zâmbet larg, care scoate la iveală o dantură albă, este o carte de vizită nepreţuită. De aceea, este bine să eviţi consumul excesiv de alimente care pătează dinţii, cum ar fi cafeaua şi vinul roşu, şi să încerci câteva remedii care protejează smalţul dinţilor şi le redau strălucirea.

Coji de portocale şi banane

După ce te speli pe dinţi,freacă dantura cu partea interioară a unei coji de portocală sau banană. Cojile conţin minerale care sunt uşor absorbite de smalţul dinţilor şi formează o peliculă protectoare. Este important să le foloseşti în aceeaşi zi în care au fost descojite,astfel încât să beneficiezi din plin de proprietăţile lor.

Infuzie de mentă

Pentru un zâmbet de nota 10,poţi să-ţi clăteşti gura cu infuzie de mentă după fiecare masă. Ca s-o prepari,foloseşte pliculeţe din comerţ sau frunze uscate,cinci frunze mai mici la 100 ml de apă fierbinte. După ce ai lăsat vasul acoperit câteva minute,lasă la răcit şi foloseşte infuzia pe post de apă de gură. Este foarte eficientă mai ales pentru momentele în care n-ai cum să te speli pe dinţi.

Bicarbonat de sodiu şi zeamă de lămâie

Seara,înainte de culcare,după ce te-ai spălat pe dinţi cu pastă,curăţă periuţa bine şi pune pe ea bicarbonat de sodiu. Periază dinţii câteva minute,apoi clăteşte cu apă călduţă. O altă metodă de albire este să amesteci zeama unei lămâi cu o cantitate egală de apă şi să ţii această soluţie timp de câteva minute în gură. Clăteşte bine şi încearcă să nu mănânci nimic timp de jumătate de oră. Întrucât lămâia este foarte acidă şi poate subţia smalţul dinţilor,este bine să foloseşti acest remediu de două ori pe lună,astfel încât să nu sensibilizezi în mod repetat dantura.  

Ceai de salvie

Dacă vrei să elimini petele inestetice de pe suprafaţa danturii,freacă dinţii de două pe săptămână cu frunze bine spălate de salvie. În sezonul cald,le găseşti în magazinele de specialitate sau în piaţă,iar în restul timpului poţi să foloseşti ceaiul de pudră de salvie. Toarnă 100 ml de apă fiartă peste două linguriţe de pudră sau frunze mărunţite de salvie şi lasă câteva minute să infuzeze. După ce te-ai spălat pe dinţi,clăteşte-te cu ceai şi apoi cu apă călduţă.

Ulei de oregano

Pune câte picături de ulei de oregano pe periuţă şi freacă întreaga suprafaţă a dinţilor. El are rol antibacterian şi protejează smalţul acestora,împiedicând acţiunea factorilor care cauzează îngălbenirea dinţilor. Dacă nu suporţi gustul,adaugă câteva picături de ulei de oregano în apa de gură.



Recente

Pavel Bartoș jpg
Anne Hathaway jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
Katy Perry jpg
Celine Dion  foto   Instagram jpg
Lily Allen jpg
Kelly Osbourne  foto   Shutterstock jpg
festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg