Trucuri pentru un păr strălucitor

par matasos jpeg

Lung, scurt, cu fir gros, subţire, drept, ondulat ... nu contează ce tip de păr ai în mod natural, există un singur lucru pe care toate femeile şi-l doresc atunci când vine vorba de aranjarea pletelor acasă: să strălucească de sănătate.

Duşmanii părului

Să ai un păr strălucitor poate fi o adevărată provocare,în condiţiile în care,zilnic,acesta este supus unei serii de tratamente deloc prietenoase. Între cei mai mari inamici se numără expunerea la razele solare,periajul dur,intemperiile vremii,procedurile profesionale cum ar fi vopsirea,îndreptarea chimică sau permanentul. Toate pot da podoabei capilare un aspect tern. Cu toate astea,majoritatea tratamentelor sunt o necesitate în zilele noastre,aşa că nu va trebui să renunţi complet la ele,pentru a reda sănătatea firelor de păr.

Îngrijirea corespunzătoare

Pentru ca părul să îşi menţină strălucirea naturală,trebuie să te speli pe cap cu apă călduţă,care ajută şi la redarea elasticităţii. Uscarea trebuie făcută doar cu ajutorul unei c\rpe din bumbac,cum ar fi un tricou mai vechi,nu folosind prosopul care îl poate electriza. Seara,cel mai bine este să dormi pe o pernă îmbrăcată în satin,ceea ce ajută la menţinerea hidratării părului. Dacă totuşi foloseşti feonul,nu îl ţine până la uscarea completă a firelor,care ar face ca acestea să se deterioreze.

În timpul spălării,aplică şamponul masând uşor scalpul,pentru a îmbunătăţi circulaţia sângelui. Procesul poate fi făcut şi după ce ai ieşit de la duş.

Rolul produselor cosmetice

Deşi anumite trucuri pot avea un rol important în redarea strălucirii,nu trebuie trecute cu vederea nici beneficiile oferite de produsele cosmetice. Dacă te temi de efectele nocive ale chimicalelor,îţi poţi pregăti singură câteva măşti hrănitoare. Fii atentă,însă,fiindcă fiecare tratament este indicat doar anumitor tipuri de păr. Deci,învaţă să recunoşti caracteristicile acestuia.

Un stil de viaţă sănătos,înseamnă un păr sănătos

Pe lângă tot ceea ce ai citit până acum,trebuie să ştii că la fel de importantă este şi alimentaţia. Da,ai citit bine! Alimentele pe care le consumi pot ajuta sau dăuna sănătăţii pletelor tale. Aşadar,părul este un indicator al sănătăţii organismului în general.

Deci,aminteşte-ţi să incluzi în dieta zilnică alimente bogate în proteine (carne,ouă,lactate),vitamine (fructe şi legume) şi Omega-3 (peşte).



Recente

festival  foto   Shutterstock jpg
Courteney Cox cu iubitul  foto   Shutterstock jpg
Click! Pentru Femei jpeg
Anne Hathaway  foto   Shutterstock jpg
Christina Applegate jpg
Tom Cruise jpg
Rebel Wilson  foto   Shutterstock jpg
Vincent Dransfield  jpg
Shannen Doherty, Tori Spelling  foto   Shutterstock jpg
Cristiano Ronaldo  foto   Instagram jpg
Tom Cruise cu soții Beckham  foto   Instagram jpg
Obiceiuri din copilarie  jpg
insula miliardarilor  foto   Shutterstock jpg
elvis presley jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
pungi de plastic jpg
Copiii lui Snoop Dogg jpeg
Rita Ora alături de soț  foto   Shutterstock jpg
Taylor Swift  jpg
Lipsa somnului afecteaza sanatatea jpg