Trucuri geniale pentru amenajarea unei bucătării mici

1 kitchen 1940176 1920 jpg jpeg

Bucătăriile mici au nevoie doar de câteva idei geniale pentru a le face practice şi elegante. Există o mulţime de trucuri care vor face ca micuţa ta bucătărie să pară mult mai spaţioasă. Dimensiunile limitate constituie adevărate provocări în crearea unui spaţiu funcţional, însă un astfel de proiect nu este o misiune imposibilă.

Când vine vorba despre amenajarea unei bucătării mici, cheia ar trebui să fie întotdeauna creativitatea. O bucătărie mică poate fi transformată complet cu ajutorul unor dulapuri îndrăzneţe, o masă practică şi câteva trucuri moderne de design.

Trucurile acestea te vor ajuta să transformi un spaţiu de gătit restrâns într-unul mai spaţios, modern şi cu decorat cu bun gust:

Pardoseală în locul gresiei

Pardoseala este cea mai bună alegere pentru cuplurile tinere, iar dacă în casă sunt şi copii, este chiar indicat să foloseşti o astfel de suprafaţă. LVT este una dintre cele mai moderne pardoseli, care vine sub formă de plăci de vinil sau scânduri. Acesta se montează extrem de simplu şi rapid, iar întreţinerea este uşoară. Designul cu LVT este extrem de ofertant, iar iluziile pe care le poţi crea într-o bucătărie cu ajutorul lui sunt incredibile. Pentru a-ţi face o idee, poţi consulta aceste recomandări.

Mobila de bucătărie

Spaţiul de depozitare este unul dintre cele mai importante elemente într-o bucătărie mică. Profită la maximum de spaţiul redus de stocare pe care-l ai şi agaţă suporturi pentru tacâmuri şi tigăi pe o tabla verticală prinsă într-un perete. Foloseşte corpuri albe pentru depozitarea veselei, iar condimentele şi celelalte ingrediente încearcă să le organizezi în cutii practice sau borcane speciale, care pot fi şi ele agăţate pe un perete. 

Masa pentru servirea micului dejun poate fi mai mică decât cea pe care o ai în camera de zi. O masă sub formă de semilună, lipită de perete, este o alegere inteligentă, care salvează spaţiul pe care l-ai fi pierdut dacă ai fi ales o variantă rotundă. De asemenea, amenajarea unui bar în locul mesei, la care poţi adăuga sertare şi scaune înalte, este o variantă cool pentru micuţa ta bucătărie. Vezi aceste exemple care ar putea să te inspire.

Alegerea frigiderului

Frigiderul, în mod cert, îţi va ocupa cel mai mult spaţiu din bucătărie. Optează pentru un model care are dimensiuni mai reduse şi pe care îl poţi încorpora în mobilier, pentru că efectul va fi unul pozitiv. Bucătăria va părea mai aerisită şi mai spaţioasă.

Rafturi încorporate

Unul dintre cele mai frustrante lucruri într-o bucătărie mică este lipsa spaţiului pentru aşezarea tuturor aparatelor electrocasnice. Ia în considerare instalarea unor rafturi încorporate pentru aceste aparate. De exemplu, unul pentru cuptorul cu microunde. Suspendarea acestuia îţi va elibera blatul de gătit, iar bucătăria va avea un aspect îngrijit şi organizat.

Fii inventiv

Lustrele mari, strălucitoare, sunt o modalitate sigură de a aduce glamour într-o bucătărie mică. Nu uita de robineţi, pe care-i găseşti în diferite forme sau culori şi care dau o notă de eleganţă şi originalitatea întregului design al bucătăriei tale.  De reţinut este faptul că, dacă spaţiul nu îţi permite, cel mai bine este să îmbrăţişezi designul minimalist, care va crea senzaţia de ordine şi va salva şi mai mult spaţiu. Optează pentru culori deschise, linii clare, texturi, tonuri şi accesorii simple.

Una dintre cele mai în vogă tendinţe actuale în designul bucătăriilor mici sunt aşa-zisele „bucătării ascunse”. Modelele de bucătărie pe un perete sunt extrem de populare pentru apartamente sau case mai mici. După cum sugerează şi numele, toate aparatele şi dulapurile sunt aşezate de-a lungul unui perete, oferind bucătăriei o deschidere mai mare. Cu toate acestea, este necesară o planificare atentă pentru a te asigura că acest design se poate aplica în spaţiul de care dispui. Însă poate fi perfect dacă visezi la o bucătărie open space.

Foto: Pixabay