În sezonul estival, pielea are nevoie de îngrijire specială. Pentru a evita petele şi iritaţiile, dar şi pentru a preveni arsurile solare, unele produse de îngrijire şi cremele cu factor de protecţie solară trebuie să facă parte din rutina zilnică. Ei bine, o piele frumoasă este susţinută şi de o alimentaţie echilibrată, mai ales în zilele toride, când temperaturile deshidratează şi demineralizează organismul. Iar pentru a te ascunde de soare, nu uita să iei cu tine, când ieşi din casă, o pălărie!

Cum putem preveni arsurile solare

De fiecare dată când ieşi din casă sau când mergi la plajă, foloseşte o cremă de protecţie solară SPF 50. Aceasta se aplică cu 20-30 de minute înainte de a te expune la soare, astfel ca pielea să fie pregătită şi protejată. Pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă, aplică o jumătate de lingură de cremă de protecţie solară în zona feţei şi a gâtului şi cinci-şase linguri pentru restul corpului, distribuind uniform.

Alege o cremă care te protejează atât de razele UVA (responsabile de îmbătrânirea prematură a pielii), cât şi de UVB (provoacă arsuri solare şi pot determina modificări celulare care să ducă la cancer de piele). Reaplică crema de protecţie solară după fiecare intrare în apă.

Citeşte şi: Ce să nu faci dacă ai suferit arsuri solare

Lapte, pentru vindecarea arsurilor solare

După expunerea la soare, fă un duş călduţ şi apoi aplică o cremă hidratantă specială după plajă. Acoperă-te cu un prosop umezit cu apă caldă şi stai aşa cinci minute. Astfel, crema va intra mai bine în piele şi o va lăsa catifelată şi hidratată mai mult timp. Proteinele din lapte te ajută să calmezi pielea iritată şi sunt recomandate pentru vindecarea arsurilor solare. Îmbibă un prosop de bumbac sau o bucată de tifon în lapte rece şi aplic-o pe zonele afectate. Şi iaurtul gras, rece, are acelaşi efect calmant.

Mierea grăbeşte vindecarea arsurilor solare

Gelul de aloe vera calmează pielea arsă de soare, stopează inflamarea şi durerea. Iar mierea, datorită proprietăţilor antibacteriene şi antiinflamatorii, grăbeşte vindecarea arsurilor solare. Potrivit specialiştilor, aplicarea mierii pe zonele arse de soare ar putea avea efecte mai bune decât unele creme cu antibiotice.

Un alt remediu pentru vindecarea arsurilor solare este castravetele – are efect analgezic şi antiinflamator. Aplică pe piele câteva felii de castravete şi lasa-le să îşi facă efectul aproximativ 10 minute. Pentru a acoperi întreaga zonă a corpului, castravetele poate fid at prin blender.

Citeşte şi: Aşa calmezi arsurile solare!

Bine de ştiut!

Este recomandat să stai la soare dimineaţa şi seara. Între orele 11.00 şi 17.00, cantitatea de radiaţii periculoase pentru piele depăşeşte limitele admise şi rişti să te alegi cu arsuri solare şi, în timp, chiar cu modificări celulare asociate cancerului de piele.

Sursă imagine: journalmetro.com