Există mai mulţi hormoni care sunt eliberaţi în timpul actului sexual sau atunci când o persoană are orgasm. Aceşti ”hormoni ai fericirii” schimbă foarte mult atitudinea şi ceea ce se întâmplă în corp,şi anume:

Simpla atingere

Doctorii de specialitate spun că o simplă atingere duce la activarea hormonilor în creier. În plus,în timpul orgasmului vaginul sau colul uterin stimulează părţi ale cortexului.

Eliberarea de oxitocină

Oxitocina este hormonul sexual sau al dragostei,care este eliberat imediat după ce se produce atingerea. În cazul în care femeia se masturbează,acest hormon este eliberat în organism.

Citeşte şi:Poziţii sexuale pe care bărbaţii le adoră

Orgasmul individual

Se spune că clitorisului vaginului sau colului uterin poate produce un orgasm în mod individual şi,de asemenea,să stimuleze mai multe dintr-o dată,ceea ce poate face orgasmul mai intens şi plăcut. Toate acestea au acelaşi efect asupra creierului.

Substanţele se activează în creier şi în timpul masturbaţiei

Atunci când o femeie se masturbează,unele părţi ale creierului se activează. Acest lucru se întâmplă mai ales când ea are fanteziişi zona responsabilă de sentimente şi de exprimare emoţională devine activă.

 Toleranţa pentru durere creşte  

Cortexul cingular şi cel insular sunt zonele asociate cu durerea. În timpul actului sexual,toleranţa pentru durere creşte şi,prin urmare,activităţile dureroase,cum sunt muşcăturile,zgârieturile,tragerea de păr,sunt ignorate.

Citeşte şi:Gesturi evidente că vrea să facă sex cu tine

Expresiile faciale

Creierul face ca expresiile faciale să se transforme în unele dureroase,ca sexul să devină un act dureros dar plăcut. Poţi da vina pe creier pentru acest comportament ciudat.

Credit foto:boldsky.com