Nash Goddard, în vârstă de doi ani de zile, se uita la film cu părinţii şi mânca popcorn. La un moment dat, copilul a a început să se sufoce. Jack a sărit să-l ajute şi să-i aplice manevra Heimlich. Vezi cum se aplică manevra Heimlich.

Panicată, femeia a mers la Urgenţă, unde medicii au anunţat-o că micuţul are nevoie de operaţie. Nash suferea de o pneumonie bacteriană la plămânul stâng, cauzată de popcornul ingerat.

Un băieţel de 2 ani, la un pas de moarte după ce a mâncat popcorn

”Habar n-aveam că popcornul ar putea să provoace o asemenea problemă. A fost un coşmar”, a mărturisit mama băieţelului. 

Băieţelul a fost supus la două intervenţii chirurgicale desfăşurate sub anestezie generală în timpul cărora i s-au aspirat bucăţile de pocorn care ajunseseră în plămâni.

Este important de ştiut că micuţii care nu au împlinit încă vârsta de cinci ani nu au suficientă forţă încât să scuipe bucăţile de mâncare rămase pe căile aeriene în timpul manevrei Heimlich, iar acestea se blochează pe tractul respirator şi le obstruează respire.

Atenţie la alimentele cu risc de sufocare!

Medicii spun că la copiii care nu au împlinit încă cinci ani, riscul de sufocare este mare. Fiţi atenţi mai ales dacă alimentele pe care le daţi micuţilor voştri sunt tari, mici, rotunde sau lipicioase.

Există şi o serie de reguli esenţiale pentru prevenirea riscurilor de sufocare:

- îndepărtează toate oasele din carnea pe care i-o dai celui mic

- îndepărtează seminţele din fructe

- taie boabele de struguri proaspete în patru bucăţi

- curăţă coaja fructelor şi legumelor de consistenţă tare

Sursa: usatoday.com