S-au împrietenit încă din adolescenţă

 

Debbie Reynold obişnuia să meargă împreună la şcoală cu Liz, între filmări, potrivit Biography.com. Elizabeth era deja un star atunci când Debbie a cunoscut-o la vârsta de 17 ani. Prietenia puternică dintre ele a continuat inclusiv în timpul mariajului cu Eddie Fisher. Aceştia s-au căsătorit în anul 1955, iar în următoarea perioadă s-a născut Carrie Fisher (care ulterior va deveni cunoscută pentru rolul ei din Războiul stelelor). 

Actorul i-a fost alături lui Liz în clipele cele mai grele 

Cel puţin, în primii ani de căsnicie, Debbie şi Eddie erau văzuţi de multe ori în compania celor mai buni prieteni: Elizabeth şi iubitul ei de atunci - producător de film - Mike Todd cu care s-a şi căsătorit ulterior. În 1958, când Debbie a născut cel de-al doilea copil - un băieţel -  i-a pus numele Todd în onoarea prieteniei frumoase pe care o legaseră. La câteva săptămâni după asta, un eveniment tragic s-a năpustit asupra lor. Soţul lui Liz a murit într-un accident cu avionul privat, acesta prăbuşindu-se în New Mexico. Aflând vestea cumplită, Eddie Fisher a ales să fie singur alături de Liz pentru a-i alina durerea, lăsând-o pe Debbie doar cu copiii. 

Aventura a devenit cel mai cunoscut scandal de la Hollywod, la acea vreme 

Debbie a fost devastată de infidelitatea soţului, în timp ce marile tabloide scriau că Liz este o târfă, iar Eddie un oportunist ieftin. La polul opus, Debbie a fost asaltată de compasiune şi iubire din partea celorlalţi catalogând-o ca fiind o victimă inocentă. 

După un an de la aflarea triunghiului amoros, actorul a decis să pună capăt mariajului. În schimb, Debbie a povestit că nu a avut niciodată vreun resentiment împotriva prietenei sale:

“Un bărbat nu-şi părăseşte femeia decât dacă îşi doreşte cu adevărat asta. Atunci când Todd a murit, i-am propus lui Eddie să o ajute pe Elizabeth, însă nu cred că ea l-a iubit cu adevărat, vreodată”, a explicat actriţa. 

Eddie Fisher, înşelat la rândul lui 

Liz a divorţat de Eddie în anul 1964 după ce actriţa a avut o aventură cu Richard Burton în timpul filmărilor pentru “Cleopatra” (1963). De altfel, Debbie Reynolds s-a recăsătorit cu un om de afaceri în 1960, divorţând 13 ani mai târziu. 

Prietenia dintre cele două actriţe nu s-a destrămat niciodată 

Cu ocazia unui eveniment organizat pe un vas de croazieră, Liz cu Richard şi Debbie cu omul de afaceri au luat masa împreună, simţindu-se bine unii în compania celorlalţi. Debbie nu a ezitat să recunoască faptul că prietenia cu Liz a meritat mai mult. De altfel, actriţa nu a citit niciodată autobiografia fostului său soţ, Eddie Fisher. Actorul scria că oricum relaţia dintre ei era sortită eşecului, chiar înainte să aibă aventura cu Elizabeth Taylor.

 

FOTO Shutterstock.com