5 alimente care pot provoca moartea câinilor

1 79244 original jpg jpeg

Câinele este cel mai bun prieten al omului, fiind animalul care îşi petrece cea mai mare parte din viaţă pe lângă acesta. Chiar dacă îl consideri un membru al familiei, asta nu înseamnă că trebuie să îi împărtăşeşti stilul tău de viaţă, mai ales pe plan alimentar. Deşi ai fi tentată să crezi că îi faci un bine dacă împarţi cu el mâncarea, unele alimente îi pot compromite viaţa. Află mai jos care sunt acestea!

Ciocolată

Deşi oamenii o adoră, ciocolata nu este indicată patrupezilor. Ea conţine o substanţă care poate perturba metabolismul unui câine. Dacă a fost ingerată, ciocolata poate provoca vărsături severe, diaree, greaţă, sete excesivă, crize convulsive, insuficienţă cardiacă şi, în cazuri mai grave, deces. Ciocolata neagră este cea mai toxică deoarece conţine metilxantină în doze mari, în schimb ce cea albă este mai puţin dăunătoare. Printre alte alimente care conţin această substanţă se numără cola şi cafeaua.

Nuci

Păstrează toate nucile departe de câini. Uleiurile pe care le conţin sunt sănătoase doar pentru om, dar nu şi pentru animale, deoarece pot provoca diaree şi vărsături. Cele mai periculoase sunt nucile de macadamia, care pot da un disconfort digestiv sever câinilor.

Struguri şi stafide

Strugurii şi stafidele sunt o adevărată otravă pentru câini. Există o substanţă necunoscută în struguri şi stafide care poate provoca insuficienţă renală şi afectează ficatul câinilor. Această hrană trebuie cu adevărat evitată dacă ţii la sănătatea câinelui tău!

Covrigei săraţi

Nu contează cât de mult îţi arată câinele că pofteşte la covrigeii pe care îi mănânci. Pur şi simplu, nu trebuie să împarţi gustările tale cu patrupedul. Prea multă sare poate provoca intoxicaţii cu ioni de sodiu la câini. Atunci când câinele tău consumă prea multă sare, acesta poate suferi de sete excesivă şi oboseală cronică şi, în cazuri mai grave, deces.

Alcool

Deşi pare neobişnuit, există unii stăpâni iresponsabili care îi dau bere în loc de apă câinelui pe timp de vară. Aceşti oameni nu ştiu că orice sursă de alcool le poate cauza moartea patrupedului. Unele simptome care sunt asociate cu intoxicaţii cu alcool la câini includ tremurături, vărsături, diaree, comă, probleme ale sistemului nervos central şi moarte.