A militat împotriva regimului nazist, deşi părinţii ei erau simpatizanţi

Actriţa era cunoscută pentru activismul ei din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Biography.com.

S-a mutat în Olanda, iar asta pentru că mama ei credea că ţara nu se va implica, ci va sta departe de conflicte. Din nefericire, naziştii au pătruns şi acolo, iar Audrey, la fel ca şi celelalte milioane de suflete, a răbdat de foame. În adolescenţă, malnutriţia şi-a spus cuvântul asupra frumuseţii şi stării de sănătate a actriţei. Atât ea, cât şi alţi adolescenţi i-au susţinut mereu pe cei care se opuneau regimului nazist. Audrey onişnuia să doneze banii din recitaluri, dar şi să lucreze ocazional ca şi curier, împărţind ziare. Totuşi, părinţii ei simpatizau regimul nazist.

A avut o aventură cu actorul William Holden în timpul filmărilor pentru „Sabrina” (1954)

Chimia puternică dintre cei doi, pe platourile de filmare, nu s-a transformat în altceva decât într-o aventură, în realitate. William era căsătorit, iar soţia lui, Ardis, îi tolera de multe ori „indiscreţiile”, mai ales că aventurile nu însemnau nimic pentru soţul ei, dar asta până la Audrey. Imediat, Ardis şi-a dat seama că este o adevărată ameninţare pentru căsnicia ei, iar William ar fi fost pregătit să o părăsească pentru starletă. O singură problemă a existat: celebra actriţă îşi dorea foarte mult să devină mamă, însă William i-a mărturisit că a decurs la operaţia de vasectomie cu mulţi ani înainte de a o cunoaşte. Cei de la compania de film Paramount au fost îngrijoraţi de ideea de a se afla despre aventura dintre William şi Audrey, aşa că au pus presiune asupra frumoasei actriţe şi a actorului Mel Ferrer să anunţe oficial logodna lor de faţă cu William şi soţia lui.

I-a cântat „La mulţi ani” fostului preşedinte al Americii, John F. Kennedy

Nu doar sex-simbolul secolului XX, Marilyn Monroe, i-a cântat lui Kennedy „La mulţi ani” într-un mod senzual şi adorabil. La un an de la acest eveniment, mai exact în 1963, Audrey Hepburn i-a făcut acelaşi lucru fostului preşedinte. Pe lista aventurilor pasionale ale lui JFK s-a aflat inclusiv Audrey. Cei doi s-au întâlnit de pe vremea când politicianul era doar senator.

Un soi de lalea a fost denumit după numele actriţei

Hepburn a trebuit să mănânce bulbi de lalele pentru a supravieţui în timpul celui de-al Doilea Război Mondial. În 1990, un soi hibrid a fost denumit după celebra actriţă. Un tip de lalea albă a fost considerat „un tribut adus carierei actriţei şi a activităţii sale îndelungate în numele UNICEF”. Hepburn a luat parte la ceremonia dedicată ei şi i-a oferit prima floare mătuşii ei.

Actriţa s-a stins din viaţă, în anul 1993, din cauza cancerului, la vârsta de 63 de ani.

Foto: Shutterstock