Magia, aşa cum o ştim, există de ceva vreme, dar trucurile executate par noi şi incredibile. Multe cărţi cuprind scamatorii detaliate pas cu pas, dar celebrele trucuri din istorie, cum ar fi eliberarea lui Houdini din cutia de lemn, sigilată complet şi aruncată în apă sau dispariţia Statuii Libertăţii, rămân încă mistere neelucidate complet. De-a lungul timpului, Harry Houdini a dezvăluit câteva secrete din spatele celor mai cunoscute trucuri ale sale, fiind specializat pe trucuri de eliberare, dar mai sunt necunoscute de aflat despre ele.

Următoarea listă nu expune secretele vreun truc care nu a fost prezentat niciodată publicului. Toate sunt despre trucuri clasice, care te vor lăsa plin de uimire numai dacă te gândeşti când au fost realizate, cu ce condiţii şi cu ce inteligenţă.

Eliberarea din cutie subacvatică

Trucul: Încătuşat, Harry Houdini a intrat într-o cutie de lemn, fixată cu cuie şi lanţuri. Aceasta a fost ridicată de o macara în East River din New York şi scufundată. 150 de secunde mai târziu, Houdini avea să iasă la suprafaţa apei, eliberat din cutie şi de legăturile sale.

Cum a făcut: Lada a fost special concepută pentru acest truc. Avea mici găuri în ea, care îi permiteau lui Houdini să respire cu uşurinţă în timp ce aştepta să fie fixată cutia. Găurile au ajutat şi la scufundarea lăzii. Lada părea a fi închisă cu ajutorul cuielor, dar una dintre parţile cutiei era prinsă cu o balama pe interior. În timp ce Houdini a fost ridicat cu macaraua, cum nu-l vedea nimeni, şi-a scos cătuşele (avea ascunse cheile), iar când lada a lovit apa şi s-a scufundat suficient, magicianul a deschis uşor balamaua şi a ieşit din cutie, înotând spre suprafaţa apei.

Dispariţia Statuii Libertăţii