Senatul României a adoptat,cu 98 de voturi pentru,propunerea legislativă care modifică articolul 139 din Legea nr. 53 / 2003-Codul Muncii,ce vizează declararea zilei de 1 Iunie,Ziua Copilului,drept sărbătoare legală,ea devenind astfel zi liberă la nivel naţional.
 
Datorită acestui proiect legislativ de 1 Iunie părinţii vor avea o zi liberă în plus pentru a sărbători împreună cu cei mici Ziua Copilului,prin timp de calitate în familie.
 
Iniţiativa legislativă înaintată de senatoarea Rozalia Biro şi de deputata Claudia Boghicevici,împreună cu un grup format din numeroşi parlamentari,este sprijinită  de campania ce urmăreşte să schimbe relaţia dintre copiii şi părinţii din România,campanie derulată de grupul de iniţiativă format din Itsy Bitsy FM,lideri de opinie-Andreea Marin,Virgil Ianţu şi Tily Niculae-,specialişti psihologi,asociaţii de părinţi,cărora li s-a alăturat Autoritatea Naţională pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie (ANPDCA).
 
"Nevoia reală a copiilor de a petrece mai mult timp împreună cu părinţii este principala motivaţie a acestui proiect de lege, care mă bucur ca a fost aprobat într-o majoritate covârşitoare de colegii din Senat. Părinţii şi copiii vor avea o zi liberă si vor putea sărbători împreună cea mai importantă zi din an pentru cei mici. Consider că ar trebui să ne gândim poate şi la celelalte propuneri ale copiilor legate de sprijin financiar din partea statului.",a declarat senatoarea Rozalia Biro.
 
Campania care susţine iniţiativa legislativă a fost demarată în aprilie 2016 în urma semnalelor de alarmă ridicate de numeroase studii,care arată că 6 din 10 copii simt nevoia să petreacă mai mult timp cu părinţii,deşi doar 24% din părinţi cred că timpul petrecut cu cei mici este prea puţin. Pe măsură ce copilul creşte,timpul petrecut cu părinţii în timpul săptămânii şi în weekend scade. 
 
“Pentru că de mai bine de 10 ani suntem alături de copiii şi părinţii din România am văzut câtă nevoie au cei mici de timp petrecut alături de părinţii lor. Încă de la începutul acestui an am lansat campania de susţinere a părinţilor în această direcţie şi propunerea legislativă pentru 1 Iunie zi liberă naţională este un pas important pentru ca familiile să conştientizeze valoarea timpului de calitate petrecut împreună. ”,a afirmat  Nadia Tătaru,Director General Itsy Bitsy FM.