Şi bărbaţii se pot confrunta cu aceste cicatrici inestetice,dar femeile sunt mai predispuse. Cel mai adesea,în perioada sarcinii,când ligamentele pielii se întind foarte mult,apar vergeturile.

Mai întâi sunt roşiatice,iar în acest stadiu ele pot fi combătute uşor,cu masaje şi creme speciale. Dacă sunt lăsate aşa,vergeturile „îmbătrânesc“ şi nu mai pot fi „şterse“ de pe suprafaţa pielii.

Pe abdomen,pe coapse,pe braţe,vegeturile nu sunt un pericol pentru sănătate,însă pot fi cu adevărat inestetice şi afectează grav încrederea în sine a celui care suferă din pricina lor.

Vergeturile sunt crăpături mici în piele,iniţial roz-roşiatice,apoi se fac maro,însă odată cu vremea se estompează. Nu este o veste bună,pentru că,atunci când se decolorează,înseamnă că sunt suficient de vechi cât să nu mai poată fi făcut nimic pentru îndepărtatea lor. Bine,cu excepţia intervenţiilor de chirurgie estetică.

Exfoliază periodic pielea

În funcţie de locul şi de vechimea vergeturilor,îndepărtarea straturilor moarte ale pielii poate contribui la reducerea liniilor care brăzdează pielea. Foloseşte măşti pentru gomaj şi fă-ţi masaj,pntru că este mai eficientă exfolierea manuală. În acest fel previi apariţia unor noi vergeturi. Poţi face scrub din bicarbonat de sodiu,mălai,ovăz,zaţ de cafea şi miere,iaurt sau avocado.

Încearcă peelingul blând

Dacă exfolierea nu dă rezultatele scontate,poţi încerca microdermabraziunea. Prin această metodă se îndepărtează stratul superficial al pielii,pentru că se utilizează unele granule abrazive. Deşi procedura nu este invazivă,dacă ai pielea sensibilă ar fi mai bine să eviţi acestă procedură.

Foloseşte loţiuni şi creme speciale

Acestea pot îmbunătăţi textura pielii şi estompează liniile fine. Rezultatele se văd în timp,deci înarmează-te cu răbdare. Unele studii în domeniu au scos la iveală că podusele care conţin cu acid hialuronic,vitamina E,elastină şi mentol contribuie la estompareavergeturilor.

Fă tratamente cu laser

În cazul în care vergeturile tale sunt destul de pronunţate şi te fac să te simţi incomod,poţi recurge la un tratament cu laser,recomandat şi efectuat de un dermatolog. Nu sunt chiar la-ndemână şedinţele deterapie cu lasercontra vergeturilor,dar cu siguranţă sunt extrem de eficiente. Dupa tratament,pielea se vindecă şi vergeturile dispar.

foto:howrid.com