Paris, 2 iulie 1971, seara. Jim Morrison şi iubita sa, Pamela Courson, au mers la cinematograf pentru a vedea „Pursued“, un western cu Robert Mitchum. La un alt cinema, Jim Morrison stătea singur, urmărind un documentar numit „Valea Morţii“. În acelaşi timp,  la clubul de noapte Rock ’n’ Roll Circus, Jim Morrison lua droguri în toaletă. În aceeaşi seară, Jim bea pe stradă cu nişte puşti parizieni. Între timp, pe aeroportul din Orly, Jim Morrison s-a urcat într-un avion către o destinaţie necunoscută.

Nimeni nu ştie sigur unde era Jim sau ce a făcut în acea seară, deşi teoriile (sau fabulaţiile) nu lipsesc. În dimineaţa următoare, un lucru era sigur: Jim era mort.

Cu trei luni mai devreme, Morrison fugise de la Hollywood în Paris. Gras, bărbos, dependent de alcool şi droguri, la doar 27 de ani, „Regele Şopârlă“ (The Lizard King), aşa cum îşi spunea, devenise o parodie a sa, a starului rock care fusese. Dintre scenariile posibile despre noaptea în care a murit, primul a devenit cel mai acceptat. După ce a fost la cinema cu iubita sa, Pamela Courson, s-a întors la apartamentul lor de la nr. 17 Rue Beautreillis. Au urmărit câteva filme înainte ca Pamela să se ducă la culcare.