De asemenea, dacă înlocuieşti, de exemplu, sucul de portocale cu apa cu lămâie, caloriile vor fi mult mai puţine.

Stoarce o lămâie într-un pahar cu apă şi consumă-l înainte de masă. Dacă vrei să piezi în greutate e de preferat ca acesta să fie băut rece, cu gheaţă. Dacă vrei o digestie mai bună, atunci apa trebuie să fie caldă.

Iată punctual, care sunt principalele beneficii ale apei cu lămâie:

1. Apa cu lămâie beneficii - Previne bolile

Vitamina C pe care o conţine lămâia ajută la întărirea sistemului imunitar, iar combinată cu apă aceasta funcţionează ca o protecţie împotriva infecţiilor.

2. Ajută digestia

Flavonoidele din lămâie ajută acidul din stomac în a digera mâncarea, de aceea apa caldă cu lămâie e consumată dimineaţa de multe persoane.

3. Apa cu lămâie beneficii - Sursa de vitamina C

Vitamina C e un puternic antioxidant necesar organismului, iar un pahar de apă cu lămâie ne asigură o parte din acest necesar.

4. Ne menţine hidrataţi

Dacă eşti una dintre acele persoane care nu reuşesc să bea 2 litri de apă pe zi, atunci puţină lămâie într-un pahar cu apă te poate ajuta să respecţi acest obicei sănătos.

5. Apa cu lămâie beneficii - Îmbunătăţeşte funcţiile ficatului

Flavonoidele din lămâie protejează ficatul de toxine şi reduce grăsimea acumulată.

6. Previne pietrele la rinichi

Acizii din lămâie previn formarea pietrelor la rinichi.

7. Apa cu lămâie beneficii - Împrospătează respiraţia

Lămâia conţine mai mult substanţe nutritive care ajută la reducerea bacteriilor din cavitatea bucală, ceea ce înseamnă o respiraţie mai proaspătă. Încearcă să foloseşti un pai pentru a preveni inflamarea gingiilor.

8. Stimulează metabolismul

Studiile au dovedit că trei pahare de apă cu lămâie pe zi stimulează metabolismul şi te ajută să îţi menţii greutatea corporală.