CDC a adăugat în ghidul său de vaccinare împotriva COVID-19 o nouă indicaţie, care vizează doar o parte a adulţilor. Cei care au primit două doze de suspensie pe bază de ARN mesager (fie Moderna, fie Pfizer-BioNTech), apoi o doză suplimentară şi extrem de necesară în situaţia lor, sunt eligibile şi pentru doza de rapel, deci a patra injecţie cu efecte de protecţie anti-COVID-19.

Categoria de adulţi vizaţi este reprezentantă de cei care sunt imunocompromişi moderat sau sever. „În astfel de situaţii, persoanele care sunt imunodeprimate moderat şi sever pot primi un total de patru doze de vaccin COVID-19‟, spune CDC.

Cea de-a patra vaccinare ar trebui să se facă la cel puţin şase luni după cea de-a treia doză sau doză suplimentară de vaccin ARN mesager, potrivit CDC. În ceea ce priveşte tipul de suspensie injectabilă, se poate opta pentru Pfizer-BioNTech, Moderna sau Janssen, pentru că ultima doză nu se limitează la marca de vaccin folosită la primele trei doze sau la faptul că a fost sau nu un vaccin ARN mesager.

Iată ce trebuie să ştii despre cele mai recente îndrumări privind o a patra doză, inclusiv cu ce diferă doza a patra de doza a treia de vaccin, respectiv doza suplimentară de rapel şi cine este de fapt eligibil pentru aceasta!

Care este diferenţa dintre o doză suplimentară şi o doză de rapel?