Harrison Ford avea 46 de ani în „Indiana Jones şi ultima cruciadă‟, al treilea film din trilogia originală care a apărut în 1989. Cea mai recentă peliculă din serie, „Indiana Jones şi craniul de cristal‟ a debutat în 2008, când Ford împlinea 65 de ani. Prin urmare, a trecut ceva de când actorul a intrat în pielea doctorului Jones. Acum are 78 de ani şi se afla în plină etapă de filmare a peliculei „Indiana Jones 5‟ când, la sfârşitul lunii iunie, şi-a rănit umărul în timpul repetiţiei unei scene de luptă pentru film. La momentul respectiv, s-a spus că nu se cunoaşte gravitatea situaţiei lui Ford. Presa a menţionat că filmările vor continua, producţia urmând recuperarea lui Ford. În prezent, potrivit „New York Post‟, se pare că leziunea sa de la umăr este mai gravă decât se ştia la început şi că, de fapt, septuagenarul poate necesita o intervenţie chirurgicală.

Regizorul respinge ideea că accidentarea lui Ford ar întârzia filmările

Filmările pentru „Indiana Jones 5‟ vor fi suspendate pentru ca echipa să nu fie nevoită să filmeze în jurul umărului bandajat al lui Ford. Unele voci spun că producţia va fi reluată în luna septembrie. Pe de altă parte, o postare recentă făcută pe social media de regizorul James Mangold arată contrariul. A răspuns unui admirator: „Suntem cu toţii bine. Filmăm! ‟

Cea de-a cincea peliculă din seria „Indiana Jones‟ va ajunge să fie lansată la 14 ani de la aceea din 2008, numită „Indiana Jones şi craniul de cristal‟. Mai mulţi scenaristi s-au alăturat şi au părăsit proiectul, iar producţia a fost încetinită şi mai mult de izbucnirea pandemiei de COVID-19 şi a restricţiilor impuse de aceasta. De altfel, riscul unei întârzieri era prevăzut oricum, având în vedere că Ford preferă să-şi facă propriile cascadorii.

Nu este primul accident al actorului pe un platou de filmare

În timp ce filma pentru „Star Wars‟, în urmă cu şapte ani, a fost zdrobit de o uşă hidraulică a ambarcaţiunii pilotate de personajul său, Han Solo, şi ar fi putut fi ucis. A scăpat doar cu un picior rupt şi a trebuit să fie transportat cu avionul la spital.

Harrison Ford a fost implicat şi în mai multe incidente ca pilot. În 2017, el a aterizat cu un singur motor. În 2015, şi-a rupt braţul şi a suferit răni uşoare la cap după o altă aterizare cu probleme care a avut loc în California.

FOTO: Shutterstock