Pentru mulţi telespectatori, adevăratul eveniment este acest show de 15 minute, care, de-a lungul timpului, a adus pe scenă vedete precum Michael Jackson, Rolling Stones, Madonna, Aerosmith, Prince, Jennifer Lopez, U2 sau Beyoncé. Însă cu-adevărat memorabil a rămas spectacolul din 2004, ai cărui protagonişti au fost Justin Timberlake, Janet Jackson şi... sânul lui Janet Jackson.

Show-urile din pauza finalei de fotbal american datează din anii ʼ60, însă cel care a deschis seria concertelor cu-adevărat grandioase a fost Micahael Jackson, în 1993. 11 luni l-au curtat organizatorii, dar staff-ul artistului refuzat constant. Până când lui Mihcael i s-a spus că show-ul este transmis  în 120 de ţări, inclusiv în unele în care artistul nu concertase niciodată.

A fost argumentul suprem, iar show-ul lui avea să fie numit cel mai bun spectacol din pauza Super Bowl. Performanţa artistului a fost definitorie pentru viitoarele show-uri, Jackson fiind cel care a lansat tradiţia spectacolelor din pauza finalei Super Bowl.

Însă întipărită în memoria publiclui a rămas finala din 1 februarie 2004, ziua în care sintagma „defecţiune a costumului“ (wardrobe malfunction)  a intrat în limbajul Americii. Mai exact, Janet Jackson, care a cântat împreună cu Justin Timberlake, a suferit o „defecţiune a costumului“ care i-a dezgolit un sân.  Incidentul, denumit în mod comic „Nipplegate“ (de la nipple, adică mamelon – n.r.), a adus postului CBS o amendă de 550.000 de dolari. Organizatorii şi postul TV au susţinut că nimic nu a fost regizat. Ce s-a întâmplat, de fapt?