“O observaţie interesantă este că acneea e o problema întâlnită mai ales în societăţile occidentale, unde consumul se axează pe alimente procesate, semi-preparate, grăsimi şi dulciuri în exces”, explică Elliot Weis, medic dermatolog în cadrul Laser & Skin Surgery din New York.

Acneea este o problemă chiar si pentru multe persoane care au ajuns la maturitate. Mulţi apelează la tot felul de tratamente cosmetice scumpe, însă rezultatele întârzie să apară. Există metode prin care poţi să scapi de acnee pe cale naturală, într-un mod foarte simplu. Include aceste alimente în dieta ta şi rezultatele te vor surrpinde.

Sucul de morcovi

Sucul de morcovi conţine din plin beta-caroten, care este transformat în corp în vitamina A. Se ştie că această vitamină îmbunătăţeşte sănătatea pielii, a ochilor şi a sistemului osos. Totodată, vitamina C întăreşte imunitatea şi luptă împotriva bacteriilor care declanşează apariţia acneei. 

Citeşte mai mult AICI despre beneficiile pe care le are sucul de morcovi asupra tenului.

Spanacul te ajută în lupta cu acneea

Spanacul este o legumă cu frunze verzi, care are multe beneficii pentru piele, par şi corp. Prin consumul regulat de spanac, veţi fi capabili să curăţaţi pielea de acnee, să opriţi inflamaţia, protejaţi organismul de radicalii liberi, ajutăţi părul să crească sănătos şi de a face pielea să arate radiantă şi frumoasă. De asemenea, se spune că spanacul poate ajuta la prevenirea cancerului.

Scoicile

Se ştie că scoicile sunt stimulează apetitul sexual, însă sunt şi alimente-cheie în prevenirea acneei. Prin conţinutul ridicat de zinc, ele ajută în controlul eliberării de hormoni masculini, resposabili pentru apariţia problemelor pielii.

Bea multă apă ca să scapi de acnee

Apa e esenţială pentru o piele curată şi pentru o bună stare de sănătate. Beţi zilnic 1,5-2 litri de apă. Aşa veţi putea elimina substanţele toxice din organism.

Iaurtul

Lactatele ultra-procesate nu sunt bune pentru ten, insa cele care se apropie cel mai mult de “natural” – kefirul, spre exemplu – ajuta in lupta impotriva bacteriilor care pot cauza acneea. Incearca iaurt cu afine pentru a-ti asigura si portia de antioxidanti, sau, ca gustare de seara, iaurt amestecat cu o banana si miere.

Castravete

Castravetele poate fi consumat crud sau puteţi face un suc din acesta. Oricum îl consumaţi, veţi obţine beneficii enorme la nivelul pielii. Castravetele va ajută la ameliorarea sistemului digestiv şi va vindecă problemele de constipaţie. De asemenea această legumă va ajută să scăpaţi de toxinele din organism, care, la rândul sau, va ajută pentru a vindecă acneea.

Sursă: cosmopolitan.ro, bewoman.net