Dezordinea, o caracteristică a oamenilor inteligenți? Ce alte deprinderi au

28 iulie 2023   Dezvoltare personală

Curiozitatea, învățarea continuă și disciplina nu sunt singurele caracteristici ale oamenilor inteligenți. Cei mai mulți dintre ei te pot surprinde cu obiceiurile pe care le au... 

Fiecare persoană este unică și poate avea obiceiuri individuale, dar, conform anumitor studii, există unele tendințe comune întâlnite la oamenii inteligenți. De exemplu, un studiu realizat la Universitatea din Minnesota a arătat că persoanele care lucrează într-un spațiu dezordonat sunt mai creative decât cele care își desfășoară activitatea într-un cadru îngrijit. „Acești oameni tind să se piardă în gânduri, concentrându-se pe o anumită problemă, iar curățenia devine mai puțin importantă‟, a explicat Jonathan Wai, unul dintre cercetători. 

Culcatul la ore târzii 

Poate că nu este un obicei sănătos, dar se pare că persoanele care stau treze noaptea până târziu au un IQ mai mare decât cele care adorm devreme, cel puțin asta spun rezultatele unui studiu, realizat la „London School of Economics and Political Science‟.

Cercetătorii menționează că persoanele care adorm târziu consideră că noaptea este un moment optim pentru a reflecta asupra problemelor din zi. Totuși, dacă și tu ai acest obicei, amintește-ți să dormi cele șapte-nouă ore. Citește aici cât trebuie să dormi în funcție de vârsta pe care o ai! 

Mâzgălitul 

Scrisul urât, desenatul și pictatul neglijent sunt caracterstici ale persoanelor deștepte, așa că nu te complexa dacă și tu obișnuiești să mâzgălești când te plictisești, când vorbești la telefon sau când faci alte activități.

Un studiu a arătat că oamenii care au acest obicei își amintesc cu 29% mai multe informații decât cei care nu o fac. 

Citește și: Ce trăsături de caracter surprinzătoare au persoanele cu IQ ridicat 

Sensibilitatea la anumite sunete 

Te enervează cei care mestecă în preajma ta? Nu ești singura persoană care este iritată de acest lucru. Un studiu realizat la Universitatea Northwestern a arătat că persoanele cu un IQ ridicat au tendința de a fi iritate de anumite sunete.

Dușurile reci 

Pe oamenii inteligenți îi caracterizează și preferința pentru dușurile reci, spune acest studiu, care a arătat că „adaptarea la apa rece este o caracteristică asociată cu o scădere semnificativă a oboselii, cu îmbunătățirea dispoziției și memoriei, trăsături care pot stimula funcția creierului și productivitatea‟, scrie „Reader’s Digest‟.  

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe