Cel mai sănătos peşte din România

1 aprilie 2019   Psihologie

Cu toate că suntem în Postul Paştelui, vă recomandăm să mâncaţi scrumbie la dezlegare. Este cel mai sănătos peşte din România. A devenit la mare căutare în această perioadă. Se poate mânca la grătar, marinat sau afumat.;

Cel mai sănătos peşte din România

Specialiştii au decis! Cel mai sănătos peşte din România e scrumbia. Este pe primul loc în topul celor mai sănătoase şi gustoase tipuri de peşte. Are un conţinut bogat de Omega 3, calciu şi vitamina D.

Scrumbia este un peşte sănătos şi datorită dimensiunii reduse. În general, cu cât peştele e mai mic, cu atât are mai puţine toxine în el. Scrumbia este un peşte uşor de găsit şi ieftin, în comparaţie cu somonul.

Scrumbia e cel mai sănătos peşte din România

Cel mai sănătos peşte din România e indicat celor ce vor să slăbească. Are un conţinut redus de colesterol. 100 grame de sardine conţin 136 de calorii. Numărul creşte în funcţie de modul de preparare: prăjeală, grătar, marinat etc.

Sardinele fierte, coapte, fripte sau marinate au mai puţine calorii decât cele prăjite în ulei sau „îmbrăcate într-o pătură” de mălai ori făină şi ou.

Substanţe nutritive scrumbie

100 grame de scrumbie, cel mai sănătos peşte din România, conţin: 

  • Apă – 66,3 grame
  • Grăsimi – 11 grame
  • Proteine – 18,3 grame
  • Grăsimi polinesaturate – 3 grame
  • Vitamina A – 60 micrograme
  • Vitamina D – 13 micrograme
  • Niacină – 3 miligrame
  • Triptofan – 3,4 miligrame
  • Vitamina B12 – 7 micrograme
  • Biotină – 4 micrograme
  • Sodiu – 200 miligrame
  • Potasiu – 320 miligrame
  • Calciu – 97 miligrame
  • Magneziu – 37 miligrame
  • Fosfor – 240 miligrame
  • Fier – 1,1 miligrame
  • Zinc – 1,7 miligrame
  • Clor – 270 miligrame
  • Seleniu – 10 micrograme
  • Iod – 64 micrograme

Sursa:

Mai multe