Vârsta de pensionare a scăzut. Cine se încadrează

Vârsta de pensionare a scăzut  Cine se încadrează jpeg

Veşti bune: vârsta de pensionare a scăzut! Proiectul de lege privind reducerea vârstei de pensionare pentru cei din categoria a II-a de muncă a fost adoptat. Propunerea pentru modificarea Legii nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice a primit 97 de voturi „pentru”.

Vârsta de pensionare a scăzut

Dreptul la pensie pentru limită de vârstă cu reducerea vârstei standard de pensionare reprezintă principalul beneficiu al persoanelor care au lucrat în grupa a II-a de muncă şi/sau în condiţii deosebite de muncă cel puţin şase ani împliniţi.

Sistemul public de pensii fiind ne poate recompensa efectul nociv al acestor condiţii şi necesitatea ieşirii mai repede la pensie pentru limită de vârstă. Totul în funcţie de numărul anilor împliniţi de stagiu de cotizare realizat în condiţii deosebite, informeaza

varsta de pensionare a scazut cine se incadreaza 2 jpg jpeg

Perioadele ulterioare datei de 1 aprilie 2001 cu condiţii speciale sau alte condiţii de muncă vor primi, pentru fiecare an lucrat, 4 luni de muncă în plus. Sunt încadrate în condiţii deosebite locurile de muncă stabilite în baza criteriilor şi metodologiei prevăzute în legislaţia în vigoare la data încadrării acestora.

  • „Principalele riscuri şi afecţiunile pe care le generează acestea salariaţilor ce îşi desfăşoară activitatea în carierele de lignit sunt bolile profesionale având ca diagnostic hipoacuziile, enfizemul pulmonar, spondilodiscartroza, discopatia lombară, bronşita cronică”, se arată în expunerea de motive.