Cele mai puternice rugăciuni care se rostesc la Nașterea Maicii Domnului

8 septembrie 2023   Spiritualitate

Toţi creştinii marchează la 8 septembrie Naşterea Fecioarei Maria, zi în care credincioşii se îndreaptă cu speranţă spre locurile sfinte al căror hram este în această zi şi rostesc rugăciuni către Maica Domnului.

Rugăciunea te aduce mai aproape de divinitate și de cea mai importantă mijlocitoare, Fecioara Maria. Însăşi naşterea Sa a fost posibilă ca urmare a rugăciunii. În „Evanghelia după Iacov“ stă scris că Ana, cea care avea să fie mama Fecioarei Maria, nu putea naşte copii şi că se ruga neîncetat împreună cu Ioachim, bărbatul ei, pentru a fi binecuvântaţi cu un prunc. După aproape 40 de ani de speranţe şi de credinţă neîndoită, într-o bună zi, minunea s-a produs: Arhanghelul Gavriil s-a arătat lui Ioachim şi l-a vestit că va avea un copil care se va umple de Duh Sfânt chiar din pântecele mamei sale şi va fi un vas ales al lui Dumnezeu.

Rugăciunea viitoarelor mame

Alături de cei care nu pot avea prunci, Sfântei Maria obișnuiesc să i se roage pe 8 septembrie femeile însărcinate, pentru a avea parte de o naștere ușoară și de copii fără probleme de sănătate. Una dintre rugăciunile puternice pentru cel nenăscut este:

„Maică Preacurată, ceea ce ai purtat în pântecele tău cel binecuvântat pe Mântuitorul lumii, înconjoară-mă pe mine, păcătoasa, cu dragostea ta de Maică şi du rugăciunea mea la Fiul tău, ca să-mi binecuvânteze pruncul pe care-l port în pântece şi să mă învrednicească să-l duc la lumină în chip firesc şi sănătos, întărindu-mă cu puterea dreptei Sale, întru care am nădăjduit. Amin!“.

Acatistul Acoperământului Maicii Domnului

Datorită faptului că Fecioara Maria este mijlocitoare tuturor credincioșilor către Dumnezeu, orice rugăciune adresată Ei va avea o putere mare. Una dintre acestea este și Acatistul Acoperământului Maicii Domnului în care stă scris așa: Acatistul Acoperământului Maicii Domnului „Preasfântă Împărăteasă, cu îngerii stai împreună și te rogi zicând: Împărate ceresc primește pe tot omul ce se roagă Ție și cheamă numele Meu întru ajutor, ca să nu plece nimeni de la fața mea neajutat și neascultat“ (Icosul al 10-lea).

Vezi și: Rugăciunea pe care o pot spune persoanele afectate de depresie

Citește acest acatist oricând ai necazuri, supărări, când te temi pentru tine, pentru familie și prieteni sau de dezastre naturale de tot felul. Este o rugăciune care le întărește sufletește și pe femeile care urmează să nască sau care se luptă cu boli.

Paraclisul Maicii Domnului

Dacă ai necazuri mari sau tu și cei dragi sunteți greu încercați, te ajută să citești Paraclisul Maicii Domnului. Reia citirea rugăciunilor timp de 40 de zile, perioadă în care ții post. La aceasta, ai putea adăuga o rugă mai scurtă numită rugăciunea uitată sau Bogorodicinaia:

„Născătoare de Dumnezeu Fecioară, bucură-Te! Ceea ce eşti plină de har, Marie, Domnul este cu Tine. Binecuvântată eşti Tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău, că ai născut pe Mântuitorul sufletelor noastre“. Despre aceasta se știe că a fost dată de însăşi Fecioara Maria credincioşilor în secolul al VII-lea şi că se citea de 150 de ori la rând sau cât mai des în timpul zilei.

Citește și: Rugăciune către Maica Domnului pentru vindecarea de boli

„Rugaţi-vă!“, mesajul de la Medjugorje

Medjugorje este un sătuc din Bosnia-Herţegovina, cunoscut pentru faptul că aici, la 24 iunie 1981, şase copii au văzut-o pe Maica Domnului, care le-a vorbit. Iată unul dintre mesaje:

„Rugaţi-vă mai mult! Diavolul caută să-şi impună puterea, dar voi trebuie să rămâneţi tari şi să perseveraţi în credinţă! Trebuie să vă rugaţi şi să postiţi! Eu voi fi mereu aproape de voi. Credeţi cu tărie, spovediţi-vă şi împărtăşiţi-vă! Rămâneţi uniţi, nu vă certaţi, nu fiţi dezordonaţi! Totul se desfăşoară în planul lui Dumnezeu. Al treilea război modial nu va avea loc.”

FOTO: Shutterstock

Mai multe