Trezitul la ora 5 dimineața poate să îți schimbe viața. Ce beneficii aduce

20 iunie 2023   Dezvoltare personală

Trezitul la ora 5 dimineața nu este un obicei pe care doar antreprenorii productivi, care muncesc mai mult de 8 ore pe zi, și l-au format. Această deprindere aduce beneficii pentru orice persoană, indiferent de stilul de viață avut. 

Să te trezești dimineața la ora 5 reprezintă „o modalitate excelentă de a-ți atinge obiectivele‟, spune „Medium‟. Se zice că trezitul la această oră te ajută să devii mai productiv decât în mod obișnuit, deoarece atunci îți poți planifica, cu mai multă atenție, programul din zi, deoarece nu ești distras de alți factori, precum zgomotul celor din jur. Mai mult decât atât, dacă îți poți planifica singur programul de lucru, vei putea să lucrezi de la ora 5 și astfel vei termina munca mai devreme. 

Citește și: Obiceiuri sănătoase și recomandate înainte de 10 dimineața. Cu ajutorul lor, starea de spirit ți se va îmbunătăți considerabil! 

O să te odihnești mai bine în timpul nopții 

Odată ce trezitul la ora 5 dimineața a devenit o rutină, o să observi că, după aproximativ două săptămâni, o să reușești să te odhnești mai bine pe parcursul nopții. Asta pentru că, odată ce ai căpătat obiceiul de a te trezi devreme, o să îți dorești și să te duci la culcare mai devreme, înainte de miezul nopții. 

Obiceiurile tale se vor schimba

Această schimbare în stilul de viață poate să te ajute să îți formezi și alte obiceiuri noi, mai sănătoase. De exemplu, trezitul la ora 5 dimineața te poate motiva să faci jogging în parc, să meditezi sau să studiezi, fără să fii deranjat de prezența altor persoane în jurul tău. 

Citește și: Trezitul de dimineața te menține slabă 

Îți crește stima de sine

Simplul fapt că reușești să te trezești la ora 5 dimineața te va face să te simți special. Asta pentru că faci un lucru pe care majoritatea oamenilor nu reușesc să îl realizeze. Mai mult decât atât, stima de sine crește și pentru că vei putea să îți îndeplinești o parte din sarcini când mulți încă nu și-au început ziua. 

Exemple de vedete care se trezesc devreme 

Există mai multe vedete care au reușit să adopte acest stil de viață. Kris Jenner, de exemplu, se trezește în fiecare dimineață la ora 4:30 pentru a-și face exercițiile fizice. La fel și Michelle Obama, pe care o găsești deja, la ora 5 dimineața, în sala de fitness, Gwyneth Paltrow și Olivia Palermo. 

Sursă foto: Shutterstock  

Mai multe