3 motive să nu te speli pe faţă dimineaţa, ci seara

Cei mai mulţi dintre noi ne spălăm pe faţă imediat după trezire. Te-ai gândit vreodată că ar fi mai indicat să faci acest lucru seara? Vezi de ce este bine să-ţi faci un obicei din a-ţi spăla faţa şi seara!

image

Un dermatolog şi o asistentă în dermatologie au fost întrebaţi de BestLife.com ce părere au despre spălarea feței în general și dacă este cu adevărat necesară dimineața. Toţi s-au pus de acord într-o privinţă: apa fierbinte este nepotrivită pentru spălarea tenului, indiferent de momentul zilei. Aceasta îţi poate usca rapid pielea. De aceea, apa călduță este perfectă. De asemenea, mâinile trebuie spălate cu săpun înaintea feţei.

Unele tipuri de ten nu necesită spălarea zilnică a feţei

Unii experţi în sănătatea şi frumuseţea pielii sunt de părere că spălarea feţei dimineaţa este o etapă care ar putea fi evitată. Chiar dacă dermatologii susţin curăţarea tenului de două ori pe zi, nu toată lumea ar trebui să facă asta.

„De fiecare dată când vă curățați fața, veți elimina o parte dintre uleiurile naturale pe care le produce pielea. Din acest motiv, persoanele cu pielea uscată sau sensibilă pot sări peste o spălare dimineața‟, spune dermatologul britanic Dustin Portela. Îndepărtarea impurităţilor cu ajutul unui demachiant, dimineața, este o practică opţională.

Vezi şi: 3 efecte vizibile pe piele ale bolilor intestinale ascunse

Seara, pielea feţei are o nevoie mai mare de curăţare

Dacă ai de gând să te speli pe față o singură dată pe zi, cel mai bun moment ar trebui să fie seara. De-a lungul zilei, pielea este expusă la praf și poluare, de aceea ar fi indicat ca, măcar în cele șase-opt ore pe care le petreci odihnindu-te, să ai pielea uscată.

Asistenta de dermatologie Jennifer Edwards susţine ideea: „La culcare, spălarea feței îndepărtează machiajul, excesul de sebum, bacteriile și poluanții din mediu, care vă pot înfunda porii. Spălarea de seară este deosebit de importantă pentru că pregăteşte tenul pentru tratamentele de îngrijire antiacneice sau antiîmbătrânire‟.

Te-ar mai putea interesa: Machiaj pentru un look mai tânăr după 40 de ani. Ce greşeli să eviţi

Unele meserii impun curăţarea feţei de-a lungul zilei

Adaptează rutina de îngrijire a pielii la propriile nevoi! Dacă ai un job care implică murdărirea sau faci sport, este util să îndepărtezi mai des murdăria și transpirația acumulate pe piele. Indiferent când o faci, ar trebui să te speli pe față în fiecare zi.

Dacă foloseşti un produs de curățare delicat, nu-ţi va fi perturbat microbiomul pielii, iar înlăturarea excesului de sebum poate ajuta la scăderea riscului de probleme cutanate, precum dermatita seboreică sau rozaceea.

FOTO: ShutterstockRecente

obezitate jpg
femeie care se tunde  sursa   Shutterstock jpg
Intepatura de albine  jpg
azil de batrani png
apa termala femeie zambind jpg
Cartofi noi cu pui la cuptor  Sursa foto shutterstock 1068893642 jpg
freepik com 2 jpg
Tort cu frisca si capsuni  Sursa foto shutterstock 2150379391 jpg
ameteli jpg
freepik com jpg
shutterstock 181934495 jpg
Nelly Furtado jpg
Î i dore ti sa ara i mereu impecabil Iata Top 5 modalita i prin care te po i asigura ca vei arata mereu irepro abil  jpg
Siropul de tuse periculos pentru copii  Sursa foto shutterstock 65331178 jpg
50 de ani jpg
moda jpg
Vizita la ginecolog  Sursa foto shutterstock 2140229091 jpg
shutterstock 1184461372 jpg
Piele sanatoasa jpg
Picture13 png