„Este mai bine să fac sport dimineața sau seara?‟ Răspunsul depinde de beneficiile pe care vrei să le obții

Știai că beneficiile pe care le obții în urma exercițiilor fizice depind de momentul în care îți faci antrenamentele? Iată care este momentul perfect al zilei în care este bine să te antrenezi! 

image

Interesul pentru sport este din ce în ce mai mare, în special vara, când multe persoane își doresc să obțină silueta perfectă de plajă. Dacă și tu ai început să te antrenezi mai mult decât de obicei, ar fi cazul să ții cont și de momentul zilei în care o faci. 

Citește și: VIDEO Care e singurul sport jucat vreodată pe Lună? 

Coordonatele studiului 

Pentru a descoperi care este cel mai bun moment pentru antrenamentele fizice, cercetătorii au studiat 56 de bărbați și femei, cu vârste cuprinse între 25 și 55 de ani, timp de 12 săptămâni. 

În această perioadă, participanții au urmat o dietă strictă și s-au antrenat zilnic, timp de o oră, făcând exerciții de rezistență, întinderi și antrenamente de anduranță. Atât bărbații, cât și femeile au făcut aceleași exerciții, sub îndrumarea profesioniștilor în fitness. 

Participanții din grupul de dimineață s-au antrenat între orele 6:30 și 8:30, iar grupul de seară între orele 18:00 și 20:00. Cei de dimineață au consumat micul dejun după sesiunile de antrenament și ulterior au servit două mese principale, la interval de patru ore. Participanții de seară au avut de asemenea, mese regulate, ultima fiind cu două ore înainte de culcare. 

Vezi și: Când este momentul să treci la nivelul superior în ceea ce privește greutatea ganterelor? 

Ce s-a aflat?

În cele din urmă, femeile care au făcut sport dimineață au slăbit mai repede decât cele care au făcut exerciții fizice seară. De asemenea, ele și-au îmbunătățit tensiunea arterială. Cele care s-au antrenat seara au avut o stare de spirit mai bună, precum și forță și rezistență în partea superioară a corpului. 

În ceea ce îi privește pe bărbați, cei care s-au antrenat seara au putut observa o îmbunătățire a tensiunii arteriale și a nivelului de stres.

De asemenea, aceștia au slăbit mai mult în comparație cu grupul care s-a antrenat dimineața. Potrivit cercetătorilor, corpul și inima bărbaților sunt mai bine pregătite pentru exercițiile de seară, decât cele de dimineață, datorită factorilor metabolici. 

Sursă foto: Shutterstock