Prea multe eşecuri în dragoste? Scapă de aceste 5 obiceiuri păguboase!

25 octombrie 2024   Relații de cuplu

Când ești gata să laşi trecutul în urmă și să te deschizi către o nouă relaţie, ai de făcut câţiva pași pentru a evita eşecul. Dacă nu ești pregătită, fă-ți timp să te vindeci!

Unele obiceiuri relaționale sunt nesănătoase. Dacă le repeţi, este posibil să ai parte de relaţii de cuplu nereuşite, în continuare. Un mod de a aduce o schimbare în viaţa ta este să fii mai blândă cu tine însăţi. Când lucrurile nu merg așa cum ți-ai dori, este ușor să te judeci. Gândeşte-te că fiecare relație, fie ea sănătoasă, fie nesănătoasă, are un scop anume. Fiecare relație te ajută să înveți și să te dezvolţi.

Vrei să deţii contolul permanent

Stă în natura umană să vrei să deţii controlul, inclusiv în plan amoros. Când îţi dai seama că încerci să controlezi totul, te vei simți stresată, îngrijorată, incapabilă să te relaxezi. Când te concentrezi pe ceea ce vrei, alegi în favoarea acelor lucruri și ai încredere în modul în care decurge relaţia. Dacă înțelegi că totul se întâmplă pentru binele tău, te vei putea relaxa.

Alegi parteneri aflate în acelaşi stadiu de dezvoltare

Indiferent ce a făcut sau ce nu a vrut să facă fostul partener sau cum te-a tratat, se bazează pe nivelul său de dezvoltare, nu de tine. Aceasta este concluzia la care a ajuns cercetătoarea Julie Fitness, de la Universitatea Macquarie din Australia, potrivit Yourtango.com. Tu eşti doar persoana care a apărut în viaţa lui într-un anumit moment. Înțelegerea acestui lucru te va ajuta mai bine să nu iei lucrurile personal.

Repeţi anumite greşeli în relaţia cu partenerii

Reflectă la problemele și provocări care continuă să apară în relaţiile tale. Ia în considerare modul în care ai contribuit la apariţia acestora. Poate ai reacţionat exagerat sau ai ales persoane care aveau calități și trăsături nesănătoase. Gândeşte-te de ce crezi că ai atras astfel de oameni în viața ta şi ce lecții ai vrea să înveți de la ei? Poate meriți să fii alături de o persoană diferită.

Vezi şi: Cum se manifestă chimia în iubire și cum să o aduci înapoi, dacă ai pierdut-o

Pierzi din vedere ce vrei cu adevărat de la o relaţie

Stabileşte câteva lucruri care sunt importante pentru tine în relația de cuplu și cum ai vrea să fie partenerul ideal. Poate vrei un partener loial, respectuos, afectuos, un bun comunicator, inteligent, activ. Ştiind ce vrei, este mai ușor să nu te abaţi de la idealul tău când alegi un potenţial partener şi să ai parte de o relaţie de durată.

Te-ar mai putea interesa: 7 indicii că partenerul este nesigur pe tine. Cum vă poate afecta relaţia şi ce-i de făcut?

Eviţi să lucrezi cu tine însăţi

Dacă ţi-ai dat seama cum ai contribuit tu la problemele și provocările din relațiile anterioare, încearcă să faci unele schimbări şi la tine. Ai avut tendința să eviţi confruntările în situații dificile şi n-ai spus ce ţi-ai dori tu? Încearcă să-ţi exprimi mai des punctul de vedere. Cele mai mari oportunități de dezvoltare personală apar când eşti provocată.

FOTO: Shutterstock

Mai multe