Ce este sexomnia și cum se poate trăi cu ea? Povestea reală a unui sexomniac

3 mai 2022   Sexualitate

Cum ar fi să suferi de o tulburare care te determină să faci lucruri asupra cărora n-ai niciun control și despre care nici măcar nu-ți mai amintești după?! Și totul s-ar întâmpla în pat, în timp ce tu dormi…

Cu alte cuvinte, sexomnia este o afecțiune care-i face pe oameni să inițieze o activitate sexuală în timp ce dorm, însă nu sunt deloc conștienți de asta. Pare o glumă, dar nu e! Și nici măcar nu-i arde cuiva de glumit când persoana în cauză se trezește stingherit și rușinat de tot ce-a făcut fără să știe.    

Sigur asemenea afecțiune există și nu a fost inventată de cineva care a violat pe altcineva și nu vrea să fie învinovățit pentru asta? E o întrebare perfect valabilă, la care specialiștii au răspunsul perfect.

Este sau nu reală?

Reacțiile oamenilor la această tulburare sexuală sunt cât se poate de lesne de înțeles, mai ales că există și impostori pe lumea asta, care sunt în stare să profite de asemenea afecțiune doar pentru a-și justifica abuzul sexual. Asemenea diagnostic a fost folosit și în tribunal, pentru a-i apăra pe unii violatori, însă lucrurile nu sunt atât de simple precum par.

Tulburarea există cu adevărat, după cum ne arată studiile realizate până acum și concluzille la care au ajuns specialiștii, și poate fi mai răspândită decât ne-am închipui pentru simplul motiv că oamenilor le este rușine să vorbească despre sexomnie, să recunoască apariția simptomelor la ei, ceea ce face ca numărul cazurilor oficiale să rămână redus.

www.dailymail.co.uk a prezentat câteva cazuri reale, iar noi prezentăm unul dintre ele pentru a vedea ce înseamnă să trăiești ca un sexomniac și cu o astfel de persoană lângă tine, în pat.

Povestea unui sexomniac

Dave, 39 de ani, sexomniac de la 20 și ceva de ani, într-o relație stabilă de 13 ani

„Prima mea amintire despre așa ceva a fost că mă masturbam în somn și că m-am trezit apoi umit de ceea ce făceam. Apoi am început să fac acest lucru partenerei mele, care evident că m-a îndepărat în miezul nopții. A doua zi dimineața, persoana de lângă mine îmi spunea ce am făcut, iar eu n-aveam habar despre ce vorbea. N-a fost alegerea mea conștientă, ci părea mai mult că ceva anume mă determina să fac ceea ce făcusem”, a dezvăluit Dave pentru Daily Mail.

„S-a întâmplat mai des cu partenera mea stabilă, pentru că ea nu mă oprește și nu mă îndepărtează. Alte foste iubite de-ale mele îmi spuneau, pur și simplu, să le las în pace pentru că dormeau, însă actuala parteneră adoră sexul și nu consideră o idee proastă mica noastră partidă de sex nocturnă. Ea îmi spune că sunt foarte diferit când mă apucă vreun episod de sexomnie. Sunt ca un animal. Nu mă gândesc ce fac și dacă ei i-ar plăcea ceea ce fac. În restul timpului, în timpul zilei, de exemplu, îmi tratez iubita cu mult respect când avem momentele noastre intime”, continuă să povestească sexomniacul.

Mărturisiri din dormitor

„Câteodată mă trezesc în timpul actului sexual sau îmi amintesc câte ceva de-atunci, iar altă dată n-am nicio idee că acel episod s-ar fi întâmplat. (…) Când eram copil, obișnuiam să merg sau să vorbesc în somn, eram somnambul, ceea ce este destul de similar cu sexomnia. Iar ceea ce-mi declanșează mie starea asta este anxietatea simțită. S-a întâmplat când m-am mutat în Londra și n-aveam serviciu. Mi s-a mai întâmplat apoi când urma să devin tată și-mi făceam griji în privința banilor și-a zilei de mâine. Apare de fiecare dată când sunt stresat sau anxios. Nu m-am mai simțit așa de ceva timp, așa că toate lucrurile sunt OK acum. Știu că oamenii se gândesc că așa ceva nu există, dar eu îi contrazic. Nu e o simplă scuză să faci orice în somn, pur și simplu nu poți inventa asemenea tulburare. Și, pentru că partenerei mele îi place, eu nu mă simt vinovat că sunt sexomniac. Dar mi se pare până și mie ciudat și înfricoșător din când în când…”

Ce are de spus partenera lui

Susannah, 47 de ani, iubita lui Dave, are un copil cu el

„Sexul este atât de intens când are un astfel de episod! Nu face dragoste ca-n mod normal atunci. De fapt, nu face dragoste deloc. E sălbatic de-a dreptul și extrem de puternic. Zici că e posedat sau drogat. E incitant, mie îmi place intensitatea, adrenalina! Un motiv clar pentru care nu-mi displace sexomnia asta este pentru că, datorită ei, suntem părinți. Încercam să obținem o sarcină și n-am reușit decât în aceste episoade nocturne. Acum avem un copil de 7 ani. Și, de ceva timp, episoadele sunt tot mai rare. Cred că el e mult mai liniștit acum…”

Foto - Shutterstock

Mai multe