Rujul, indicator al preferințelor sexuale. Ce nuanță dezvăluia în trecut priceperea orală?

Egiptologii susțin că egiptencele antice aveau un anumit cod sexual, prin care își făceau cunoscute preferințele lor și priceperea în dormitor.  

image

În urmă cu 5.000 de ani, lucrurile erau mult mai simple pentru bărbați, se pare. Ei știau imediat dacă o femeie era dispusă la anumite intimități în funcție de culoare rujului pe care o purta. Nu se făceau greșeli prea mari atunci, nimeni nu se simțea ofensat să are abordat pentru o partidă de sex, pentru că semnalele pe care le transmitea și care indicau o disponibilitate evidentă erau clare.

Astfel, pe vremea egiptenilor antici, femeile purtau ruj aprins la culoare pentru a-și arăta dorința de-a face sex oral cuiva și priciperea ei la așa ceva. Nu se știe dacă doar prostituatele abordau astfel de nuanțe sau și restul femeilor făceau acest lucru. Cert e că însăși Cleopatra își dădea cu ruj intens, lucru care spunea multe despre degajarea pe care o arăta ea în pat.

În acea perioadă, nu exista, evident, o paleta largă de culori disponibile, femeile erau nevoite să-și confecționeze singure rujul în nuanța dorită. Și foloseau pentru asta gândaci și furnici zdrobite.

Obsesia pentru oral

Rujul roșu devenise un adevărat fenomen în cultura Egiptului Antic, care celebra sexualitatea în toate formele ei. Spre deosebire de alte culturi, mai pudibonde, egiptenii nu se simțeau jenați să-și exprime până și obsesia pentru satisfacția orală. Iar originea aceste obsesii se trage, cel mai probabil, de la mitul lui Osiris și Isis.

Se pare că Osiris, zeul morților, a fost omorât de fratele lui, Set, zeul furtunilor și al haosului. Dar nu numai că l-a omorât, ci l-a și tăiat în bucățele și i-a împrăștiat corpul în toate zările. Soția lui Osiris, Isis, a adunat toate bucățile trupului acestuia, pentru a-l readuce la viață, însă n-a găsit penisul. Inventivă, a construit ea unul din lut, după care a insuflat viață în el cu gura, ceea ce ar fi fost prima felație din lume.

Începuturile machiajului

Istoricii susțin că egiptencele au fost primele femei din lume care au folosit machiaj. Rujul roșu indică sănătate, fertilitate. Este culoarea sângelui, a vitalității, lucru care indică un partener de sex viril. Astfel, roșul este adesea purtat de femei puternice și pline de încredere în sine. În timp ce rozul este preferat, de cele mai multe ori, de femeile tinere. În Egiptul antic, atunci când femeile purtau ruj roșu, se știa de la o poștă că sunt dispuse să ofere plăcere orală.

Rujul a fost inventat de Hazel Bishop, un chemist din timpul Primului Război Mondial, care a creat acest produs cosmetic de mare succes. Însă, cum spuneam, rujul, în formele sale primitive, datează încă din Antichitate. Era folosit atât de femei, cât și de bărbați la acea vreme.

Foto - ShutterstockRecente

test, relatie, cuplu jpg
shutterstock 2014844981 jpg
woman 228178 1280 jpg
Cadou neinspirat jpg
Depresia post nuntă jpg
despartire jpg
Metoda de somn scandinava  Sursa foto shutterstock 1720357990 jpg
 studiu, cupluri fericite, kilograme in plus jpg
La ce simptome sa te astepti dupa ce renunti la anticonceptionale  Sursa foto shutterstock 174196151 jpg
narcisist jpg
cuplu jpg
Alimente care reaprind focul pasiunii in cuplu  Sursa foto shutterstock 532780828 jpg
Top cinci cauze frecvente ale unui divort  Sursa foto Pixabay png
Obiceiul secret al cuplurilor rezistente  Sursa foto Pixabay jpg
dragoste jpg
toff ro@clickpentrufemei ro jpg
divort jpg
sarut jpg
probleme aparute in cuplu jpg
pepene  jpg