Cât de sănătos este să mănânci pielea de la somon?

31 ianuarie 2023   Curiozități

Somonul este un aliment hrănitor și extrem de sănătos, dar cât este de sigur să consumi pielea sa? Are aceasta beneficii sau nu este la fel de apreciată precum carnea acestui pește?  

Gustos și sățios, somonul se poate lăuda cu o mulțime de calități nutritive. Acesta este bogat în proteine, acizi grași omega-3 și vitaminele B și D, substanțe esențiale pentru sănătatea ta. Dar te-ai întrebat vreodată dacă este sigur să consumi somon cu tot cu piele? 

Citește și: Cât de sănătos este somonul, peștele cu carnea roz? Culoarea este dată de pigmentul numit astaxantină

Consumul de piele de somon este la fel de sănătos ca și consumul de carne de somon. De fapt, dacă este gătită corespunzător, pielea acestui pește se poate transforma într-o adevărată delicatesă. Înainte să o mănânci, este important însă să te asiguri că peștele nu provine dintr-un mediu toxic. Recomandarea Agenției pentru Protecția Mediului, din SUA, recomandă consumul de somon sălbatic în locul celui de crescătorie. 

Ce calități are pielea de somon?

Pielea de somon este bogată în nutrimente, așa cum sunt acizii grași Omega-3, care reduc riscul de boli de inimă și de afecțiuni cronice. Un studiu a arătat că dieta bogată în acizi grași Omega-3 îmbunătățește aspectul pielii, previne diabetul de tip 2 și anumite tipuri de cancer. 

Vezi: După o noapte pierdută, este bine să mănânci somon, dar și alte alimente 

Transformă pielea somonului într-o delicatesă! 

Pentru a îndepărta pielea somonului, așază fileul de pește pe un tocător cu pielea în jos. Apasă ușor fileul în timp ce poziționezi cuțitul între piele și carne. Glisează cuțitul cu grijă și îndepărtează pielea. Ca să o gătești, păstrează un strat subțire de carne pe ea, deoarece o va proteja de căldură. Taie pielea fâșii și pune-o într-o tigaie cu ulei. Când uleiul s-a încins, pune fâșiile de piele în tigaie și întoarce-le des. După ce pielea a devenit crocantă, așază-le pe o farfurie tapetată cu prosop de hârtie și condimentează cu sare și cu piper. Poftă bună! 

Sursă foto: Shutterstock 

Mai multe