După o noapte pierdută, este bine să mănânci somon, dar și alte alimente

După o noapte în care nu te-ai odihnit corespunzător, este bine să consumi anumite alimente, care te vor ajuta să fii în formă. Iată ce este bine să adaugi în meniul tău! 

image

În general, ai nevoie între șapte și nouă ore de somn pe noapte, însă există și excepții când nu poți să le bifezi.

Dacă că ai fost la o petrecere, ai muncit până la ore târzii sau poate, pur și simplu, nu ai reușit să adormi devreme, este bine ca a doua zi să adaugi în meniul tău următoarele alimente! Îți dai energie pe parcursul zilei, se digeră rapid și chiar te vor ajuta să adormi mai repede. Condiția este să le mănânci cu cel puțin trei ore înainte de culcare! 

Pește gras 

Peștele este bogat în vitamina B6, care încurajează producția de melatonină, hormonul somnului. Peștele gras (marcou, somon, sardine) este bogat în vitamina D și acizi grași omega-3, care ajută la producerea serotoninei, „hormonul fericirii”, care induce somnul.

Un studiu a constatat că persoanele care au mâncat somon de trei ori pe săptămână, timp de o lună, s-au bucurat de un somn mai bun și de o stare fizică mai bună, pe parcursul zilei. 

Citește și: Cât de sănătos este somonul, peștele cu carnea roz? Culoarea este dată de pigmentul numit astaxantină

Banane

Vitamina B6 se găsește și în banane, mai exact 33% din necesarul zilnic se află într-un singur fruct. În plus, bananele conțin și magneziu, care este asociat cu un nivel scăzut de stres, dar și potasiu, care relaxează mușchii. Din aceste motive, este bine să adaugi bananele în alimentația ta. 

Migdalele

Este bine să consumi migdale, deoarece conțin triptofan, un aminoacid care joacă un rol important în producerea de serotonină și de melatonină. O altă sursă bună de triptofan este și carnea de curcan. 

Vezi și: Migalele, fructele-minune menționate în Biblie. Când devin periculoase 

Bea ceai de mușețel! 

Ceaiul de mușețel conține apigenină, un compus chimic, care ajută la inducerea somnului. Efectul calmant al acestui ceai te va ajuta să te relaxezi și să dormi mai bine. Poți face o infuzie direct într-o cană, adăugând apă clocotită peste o linguriță de flori sau frunze uscate. Lasă 5 minute la infuzat, strecoară și consumă.

Sursă foto: Shutterstock