Foitaj cu praz şi somon: răsfăţul suprem pe care trebuie să-l încerci!

1 shutterstock 106895198 jpg jpeg

Prazul e o legumă care are nevoie de timp după recoltare pentru a atinge apogeul gustului. De aceea, chiar dacă e recoltat toamna, e mult mai gustos iarna. Iar în această combinaţie, cu somon şi foitaj, e răsfăţul suprem.

Ingrediente

1 foaie aluat foitaj (400 g)

300 g file de somon fără piele

2 fire praz

1 lingură unt

100 g caşcaval ras

sare

piper

1 ou

Cureţi prazul, îl speli bine, îl feliezi şi îl căleşti în unt, cu un praf de sare, la foc mic, până se rumeneşte şi scade toată zeama. Îl laşi la răcorit.

Speli somonul, îl usuci cu şerveţele de hârtie şi îl tai în două bucăţi. Presari sare şi piper, după gust. Preîncălzeşti cuptorul la 180 °C.

Desfaci aluatul foitaj şi, pe mijloc, pe lungimea foii, aşezi un strat de caşcaval ras, peste care pui prazul călit. Aranjezi cele două bucăţi de peşte, ungi marginile foii cu ou bătut, rulezi strâns şi sigilezi capetele.

Pui plăcinta într-o tavă cu hârtie de copt şi o dai la cuptor aproximativ 30 de minute, până se rumeneşte. O serveşti caldă.

FOTO Shutterstock