Ce semnificație au tradițiile din ziua nunții. Tu știi de ce aruncă mireasa buchetul?
Sezonul nunților a început, iar dacă ai participat recent la un astfel de eveniment, poate te gândești ce semnificație au tradițiile pe care mirii le-au respectat în cea mai frumoasă zi din viața lor.
Ei bine, inclusiv purtarea rochii albe de mireasă are o semnificație aparte. Totul a început în anul 1840, când Regina Victoria a Marii Britanii a purtat în ziua nunții ei cu Prințul Albert o rochie din satin de culoare deschisă. Atât de multe domnișoare au vrut să arate precum Regina Victoria, încât i-au copiat rochia și au purtat-o în ziua nunții lor. Celebra rochie avea culoarea șampaniei, însă albul a obținut mai multă popularitate, deoarece simbolizează puritatea și virginitatea.
Tot Regina Victoria este responsabilă pentru tradiția purtării unui voal lung, pe cap. Ea a făcut cunoscut acest obicei către un număr mare de oameni, deși nu a fost prima femeie a avut un voal în ziua nunții. Miresele romane antice, de exemplu, purtau voaluri galbene strălucitoare, depre care se spunea că simboliza lumina și căldura, iar musulmanii ascund fața miresei cu un voal pentru a o proteja de energiile negative.
Citește și acest articol: Ce să nu porți la o nuntă, în calitate de invitat. Doar nu vrei să eclipsezi mireasa!
Ce reprezintă verighetele?
Tradiția verighetelor a început cu mult timp în urmă, când egiptenii le-au purtat pentru prima oară. Cercul inelului reprezintă eternitatea, iar spațiul gol din centrul său simbolizează poarta către necunoscut. Tot egiptenii considerau că este bine ca verigheta să fie purtată pe inelarul de la mâna stângă, deoarece ei credeau că „vena iubirii” trece prin acest deget direct la inimă. Când Alexandru cel Mare i-a cucerit pe egipteni, grecii au adoptat această tradițiie, făcându-și propriile inele, inscripționate cu Eros și Cupidon. Romanii au continuat tradiția verighetelor și au stabilit că aurul este cel mai potrivit metal.
Purtarea jartierei
Una dintre cele mai vechi tradiții de nuntă este purtarea jartierei. În Evul Mediu, se considera că ruperea hainelor miresei, respectiv a jartirei, va aduce noroc cuplului. Acest obicei și-a păstrat semnificația, iar unele persoane consideră că este bine să fie lăsată moștenire.
Aruncarea buchetului
Obiceiul ca mireasa să arunce buchetul în ziua nunții își are originile în Anglia. Totul a început în anii 1700, când se credea că femeile care vor primi o bucată din rochia miresei vor avea noroc în dragoste. Ulterior, pentru ca rochia să nu mai fie tăiată, s-a decis ca tinerele domnișoare să primească buchetul său.
Știai că… Tortul de la nuntă simbolizează fertilitatea?
Sursă foto: Shutterstock